Business Hi-Tech

UPC: 80% dintre abonaţi utilizează conexiunea wireless la internet

UPC: 80% dintre abonaţi utilizează conexiunea wireless...

Autor: Ioana Nita

25.08.2016, 00:00 361

Aproape 80% dintre abonaţii UPC România, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de comunicaţii fixe de pe piaţa locală, utilizează în prezent conexiuni wireless la internet, tot mai mulţi alegând serviciile de internet de mare viteză. Astfel, 100.000 de clienţi au optat pentru achiziţia echipamentului wireless numit Connect Box, care asigură o viteză de internet prin Wi-Fi de până la 500 Mbps, stabilitate a conexiunii şi acoperire în orice colţ al casei. Acesta este oferit gratuit clienţilor de internet de la UPC.

„Rata de adopţie a noului modem a fost foarte rapidă, două treimi din clienţii care au ales Connect Box provenind dintre clienţii de internet de la UPC deja existenţi”, potrivit reprezentanţilor UPC România. Compania de cablu a lansat echipamentul Connect Box în urmă cu 10 luni. Preţul pachetelor de servicii UPC în care este inclus şi modemul „Connect Box” variază între 59 lei şi 84 de lei pe lună. Acesta include şi servicii de cablu TV şi de telefonie fixă.

Conform unui studiu de piaţă realizat de UPC, în medie, un utilizator deţine 3,6 echipamente prin care accesează internetul acasă, iar în intervalele orare obişnuite de utilizare sunt conectate simultan la internet aproximativ 2,4 persoane într-o locuinţă. Pe segmentul business, peste 2.000 de companii au achiziţionat servicii internet de la UPC cu modemul Connect Box inclus. În total, UPC România avea la finalul trimestrului al doilea din acest an peste 500.000 de clienţi pentru serviciile de internet.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO