Business Hi-Tech

Unul dintre cele mai recente proicte ale lui Elon Musk începe să prindă contur. Primele rezultate ale sateliţilor Starlink arată promiţător

Unul dintre cele mai recente proicte ale lui Elon Musk...

Autor: Catalin Rosioru

17.08.2020, 14:26 219

Testele făcute cu reteaua lui Elon Musk au ajuns la viteze de 60Mbps. Latenţa înregistrată a urcat până la 90 de secunde. Deocamdată, doar 600 din cei 12.000 de sateliţi sunt pe orbită.

Testele făcute cu reţeaua lui Elon Musk au ajuns la viteze de 60Mbps. Latenţa înregistrată a urcat până la 90 de secunde.

Dacă celelalte proiecte al lui Elon Musk au avut parte de contestatari, Starlink pare să nu supere aproape pe nimeni.

Proiectul prin care Musk vrea să aducă internet prin satelit în cele mai izolate colţuri ale lumii, merge conform programului. Şi au apărut şi primele teste, care arată viteze de download între 11 şi 60 Megabiţi pe secundă. Principala problemă rămâne latenţa, care a mers până la 90 de milisecunde, dar era de aşteptat să se întâmple aşa, pentru că, deocamdată, doar 600 din cei 12.000 de sateliţi Starlink sunt pe orbită.

Cu toate acestea, 11 Megabiţi pe secundă, pentru cei care nu au nici cablu, nici fibră, deja e un enorm progres.

Dar Elon Musk spune că obiectivul Starlink e mai ambiţios: „Ţinta noastră e să ducem latenţa sub 20 de milisecunde, în aşa fel încât să poată fi jucate jocuri care necesită răspuns rapid la nivel competitiv. Cam ăsta e obiectivul nostru”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO