Business Hi-Tech

Unul din trei telefoane mobile vândute în Europa este smartphone

Unul din trei telefoane mobile vândute în Europa este smartphone

Autor: Emil Popescu - Mediafax

16.02.2012, 11:03 476

Vânzările de telefoane mobile în Europa s-au majorat anul trecut cu 3,2%, la 258 milioane unităţi, evoluţie influenţată de creşterea cererii de smartphone-uri, cu 67%, astfel încât această categorie de aparate a ajuns să acopere peste o treime din total, potrivit unui studiu elaborat de GfK.

"În 2010, smartphone-uri reprezentau doar 22% din vânzări pe piaţa telefoniei mobile, iar în 2011 această cifră a crescut la 36%. În decembrie 2011, cota a urcat la 45%", se arată într-un comunicat al companiei de cercetare a pieţei.

Cu o cota în unităţi volum de peste 17%, Marea Britanie este cea mai mare piaţă pentru smartphone-uri din Europa, urmată de Germania, Austria şi Elveţia, cu 16% în total.

Preţul mediu al unui telefon mobil în Europa a crescut anul trecut cu 8%, la 200 de euro.

GfK estimează că industria dispozitivelor digitale - care include telefoane mobile, televizoare LCD, computere, camere digitale, tablete PC şi dispozitive de birou - va atinge în acest an 22% din vânzările globale numai prin vânzările de smartphone-uri, ceea ce ar reprezenta o majorare de 4 puncte faţă de cifra din 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO