Business Hi-Tech

Un start-up din Spania care dezvoltă soluţii de realitate virtuală folosite în psihoterapie a obţinut o investiţie de 8 mil. euro

Un start-up din Spania care dezvoltă soluţii de...

Autor: Ioana Nita

06.05.2019, 00:00 296

Start-up-ul spaniol Psious, specializat în dezvoltarea de soluţii bazate pe tehnologia realităţii virtuale pentru tratarea stresului, anxietăţii, depresiei sau a altor afecţiuni de natură psihică, a atras o investiţie de 8 milioane de euro prin intermediul unei runde de finanţare conduse de Sabadell Asabys şi Caixa Capital Risc, portivit unui anunţ făcut de companie la finalul săptămânii trecute. 

Printre investitori s-au numărat şi Banc Sabadell şi fondul Carlos Gallardo, specializat în investiţii pentru digitalizarea domeniului medical. Odată cu primirea acestei investiţii, start-up-ul Psious, fondat în 2013 la Barcelona, va putea finaliza dezvoltarea soluţiilor de realitate virtuală pentru tratarea tulburărilor anxioase (fobii, panică, stres posttraumatic, afecţiuni obsesiv-compulsive), depresiei, tulburărilor de atenţie precum ADHD, autism sau pentru gestionarea stresului, plus multe alte tulburări de natură psihică.

Totodată, investiţia îi va permite companiei spaniole să se extindă la nivel internaţional şi să ofere soluţiile dezvoltate atât clienţilor din alte ţări europene, cât şi celor din SUA. Start-up-ul şi-a consolidat deja modelul de business în Spania şi America Latină, unde aproape o mie de specialişti în tulburări mentale, preponderent psihologi şi psihiatri, folosesc soluţia Psious în cadrul practicii lor de zi cu zi. Finanţarea dezvoltării unor astfel de soluţii technologice folosite în psihoterapie vine în contextul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că circa 25% din populaţia planetei va fi afectată la un moment dat pe parcursul vieţii de un tip de tulburare neurologică sau mentală. În prezent, numărul persoanelor care suferă de o astfel de tuburare depăşeşte 450 milioane la nivel global, iar depresia va fi a doua cauză pentru îmbolnăvirea populaţiei în 2020, după afecţiunile cardiovasculare.

Ca atare, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a solicitat guvernelor din întreaga lume să investească resursele necesare pentru cercetare, terapii, personal specializat şi noi tehnologii pentru a face faţă acestui fenomen în creştere. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO