Business Hi-Tech

Un spaţiu de lucru se poate transforma într-un „birou inteligent“ cu 250 de euro

Laurenţiu Trocan, country mana­­ger al D-Link România

Laurenţiu Trocan, country mana­­ger al D-Link România

Autor: Ioana Nita

25.07.2016, 07:00 1727

Costul unui proiect de tip „smart office“ începe de la minimum 250 de euro şi poate ajunge la câteva zeci de mii de euro în funcţie de sistemele incluse - iluminat inteligent, sis­teme de securitate şi control al accesului, sis­temele de gestionare a energiei, sisteme de con­trol HVAC, sisteme audio-video şi sis­teme inteligente de siguranţă. Asffel, inves­ti­ţia diferă de la un spaţiu la altul şi depinde şi de cerinţele speciale ale clientului.

Spre exemplu, poate fi vorba de o soluţie minimă de „smart office“, care să includă un sistem de supraveghere video IP, senzori de miş­care şi prize inteligente. „Costul unei so­luţii minime pentru un birou inteligent începe de la 250 de euro şi în funcţie de nevo­ile spe­ci­fice firmei costul creşte. Soluţia mini­mă in­clude supra­veghere video, senzori de miş­care şi prize inteli­gente“, a spus Laurenţiu Trocan, country mana­­ger al D-Link România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO