Business Hi-Tech

Un nou virus vine sub masca stirilor CNN

24.01.2005, 00:00 20

Specialistii producatorilor de solutii pentru securitatea informatica au avertizat ca un nou tip de virus se ascunde sub forma stirilor CNN, transmise pe e-mail.
Virusul copiaza cele mai importante stiri de pe site-ul televiziunii americane, iar informatiile sunt actualizate in timp real, la fel ca pagina de Internet a postului TV. In momentul in care este accesat, virusul se trimite automat tuturor celor din lista de contacte aflata pe PC-ul contaminat, iar codul contine si o amenintare suplimentara, care permite piratilor Internetului sa obtina controlul asupra computerului infectat.
Virusul a fost botezat Crowt, versiunea A, iar specialistii spun ca poate fi identificat usor pentru ca subiectul mesajului si numele attachment-ului care trebuie accesat sunt identice, practic fiind vorba de aceeasi fraza, cel mai probabil unul din titluriile de pe CNN.com. "Astfel de atacuri urmeaza cea mai noua tendinta din domeniul pirateriei online, aceea de a se folosi de ultimele stiri pentru a obtine acces ilegal la resursele online ale utilizatorilor si companiilor", a comentat un specialist al companiei Sophos.
In ultimul an au aparut tot mai multe mesaje e-mail care fac referire la evenimente aflate in prima pagina a ziarelor, dar care ascund de fapt virusi extrem de periculosi. Unele mesaje infectate se refereau la cel mai cautat terorist al lumii, Ben Laden, altele la Arnold Schwarzenegger, iar mai nou fac referire la dezastrul din Asia.
Firmele specializate in securitate informatica sfatuiesc utilizatorii de email sa nu deschida in general mesajele de la persoane necunoscute sau care par dubioase si sa nu accese site-urile prezentate in astfel de mesaje. De asemenea, aplicatiile antivirus trebuie tinute deschise tot timpul cat computerul este online, recomandat fiind ca ele sa fie mentinute "la zi" prin conectarea la serverul companiei producatoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO