Business Hi-Tech

Un institut din Japonia lucrează la ochelarii care blochează aplicaţiile de recunoaştere facială

Un institut din Japonia lucrează la ochelarii care...

Autor: Adrian Seceleanu

11.08.2015, 00:00 405

Institutul Naţional de Informatică din Japonia a creat un prototip de ochelari care, folosind o metodă specială de construcţie a lentilelor care reflectă sau absorb lumina, blochează aplicaţiile din camerele foto care permit recunoaşterea feţei, scrie Wall Street Journal.

Privacy Visor are un preţ de 240 de dolari şi ar urma să fie disponibil pe piaţă la jumătatea anului viitor. În testele realizate de institut, aplicaţiile cu funcţii de recunoaştere facială au fost păcălite în 90% din situaţii.

Ochelarii oferă o vizibilitate suficient de bună pentru a le permite utilizatorilor să meargă pe jos fără probleme, însă ar putea să le creeze probleme celor care conduc o maşină sau merg pe bicicletă.

Ochelarii sunt gândiţi pentru a fi purtaţi în zonele aglomerate unde şansa de a fi fotografiat de alte persoane este ridicată, a declarat Isao Echizen, de la Institutul Naţional de Informatică din Japonia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO