Business Hi-Tech

Un hacker din Sălaj a câştigat peste 470.000 de dolari furând parole, coduri de acces şi alte date informatice

Un hacker din Sălaj a câştigat peste 470.000 de dolari furând parole, coduri de acces şi alte date informatice

Autor: Mediafax

08.03.2011, 14:11 77

Un bărbat din judeţul Sălaj a fost trimis în judecată deprocurorii DIICOT Cluj pentru infracţiuni informatice de tipphishing, acesta beneficiind din comiterea infracţiunilor de peste470.000 de dolari, iar alte două persoane vor fi judecate pentrufavorizarea infractorului în acest caz, informează Mediafax.

Adrian Roşu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Clujpentru deţinere fără drept de programe informatice, coduri deacces, parole sau date informatice, iar Lorincz Zsolt şi AdelaAurora Hosu pentru favorizarea infractorului.

Conform rechizitoriului, Adrian Roşu, arestat în octombrie 2010,este cercetat pentru infracţiuni informatice de tip phishing.

"Începând cu 2006, Adrian Roşu, prin phishing, a obţinut datelede identificare ale unor carduri bancare emise de bănci dinstrăinătate, mai ales din Statele Unite ale Americii. Ulterior,inculpatul a vândut datele de identificare ale cardurilor,respectiv seriile şi cardurile PIN unor persoane cooptate peinternet, cărora le propunea ca, în schimbul datelor respective, săîi trimită prin sistemul Western Union un procent drept comision,care de regulă era de o mie de dolari SUA. După utilizarea datelorde identificare de către persoanele cooptate pe internet, intrau penumele lui Roşu sau ale unor alte persoane din anturajul acestuiasumele stabilite anterior", se arată în rechizitoriu.

Conform procurorilor, din comiterea infracţiunilor, Roşu abeneficiat, în perioada 2006 - 2010, de 479.864 de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO