Business Hi-Tech

Ultima zi în care antreprenorii din IT & online care caută finanţare se pot înscrie la Venture Connect

Ultima zi în care antreprenorii din IT & online care...

Autor: Andreea Anghel

15.05.2013, 14:03 286

Antreprenorii români care vor să obţină finanţări ce pot ajunge, într-un scenariu optimist, la câteva sute de mii de euro sau chiar milioane de euro, se mai pot înscrie astăzi, 15 mai 2013, la evenimentul VentureConnect în cadrul căruia peste 30 de investitori din România şi din alte ţări din regiune vin la Bucureşti pentru a căuta start-up-uri din IT, tehnologie şi online pe care să le finanţeze.

Companiile care au proiecte de afaceri cu potenţial real de dezvoltare şi vor să obţină finanţare pot aplica  pe ventureconnect.ro pentru a participa pe 28 mai la Grand Cinema Digiplex la evenimentul care va pune faţă în faţă antreprenorii cu investitorii.

În cadrul celor şase sesiuni de până acum, prin intermediul VentureConnect s-au finalizat două investiţii semnificative: în 2011 proiectul www.tjobs.ro, iar în 2012 Bittnet Systems, un furnizor de servicii de training IT în reţele de comunicaţii (networking), primit o investiţie din partea lui Răzvan Căpăţînă, business-angel român. Din acest an Venture Connect este organizată în parteneriat cu ZF.

VentureConnect este unul dintre evenimentele dedicate industriei high-tech care recomadă România investitorilor străini şi oferă un model de sprijin al afacerilor locale aflate la început de drum demn de urmat pentru ţările din regiune, spune Maxim Gurvits, de la fondul de investiţii Eleven Accelerator din Bulgaria.

“România, din multe puncte de vedere este un exemplu pentru ţările vecine, pentru că evenimente precum Ventureconnect şi HowToWeb sunt de neegalat în ceea ce priveşte angajamentul de a promova afacerile locale şi a construi o comunitate organizată. Ne dorim să ne întâlnim cu antreprenorii români şi să contribuim la constuirea multor afaceri româneşti de succes”, a declarat Gurvits pentru ZF.

Fondul de investiţii bulgar Eleven Accelerator a finanţat până acum trei idei de afaceri româneşti (KeenSkim, ShareYourCart, Gameleon). 
“Regiunea din sud-estul Europei este în mod absolut un viitor centru al investiţiilor. În afara numărului de fonduri care au fost recent lansate sau se află în curs de lansare în Bulgaria şi România, investitori globali de top încep să îşi îndrepte atenţia către regiune şi către numărul peste media UE per capita a antreprenorilor şi a afacerilor de tipul start-up”, a spus Gurvits.

Cu peste 32 de companii în care a investit în ultimele 8 luni, Eleven caută noi afaceri pe care să le susţină în dezvoltarea lor.

“Putem să aducem cu siguranţă mai multe îmbunătăţiri. Avem nevoie de mai multe poveşti de succes şi pentru a ajunge acolo ne trebuie mai multă concentrare asupra produsului, experienţei utilizatorului şi asupra afacerii, dar aceste lucruri nu apar peste noapte. Suntem însă convinşi că peste câţiva ani regiunea noastră va fi considerată alături de Londra sau Berlin capitala afacerilor start-up din Europa”, este de părere reprezentantul fondului de investiţii bulgar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO