Business Hi-Tech

UiPath se aliază cu americanii de la IBM pentru a-şi extinde baza de clienţi

UiPath se aliază cu americanii de la IBM pentru a-şi...

Autor: Adrian Seceleanu, Sorin Pâslaru

08.02.2019, 00:00 276

UiPath, o companie fondată în Bucureşti de doi antreprenori români, care a ajuns liderul global al pieţei de roboţi software care automatizează procesele de lucru din companii, cu o evaluare de 3 mld. dolari, a semnat un acord de colaborare şi cu gigantul american IBM pe segmentul de servicii de automatizare. Urmare a colaborării dintre echipa de automatizare a IBM (IBM DBA - Digital Business Automation) şi UiPath platformele celor două companii vor fi interoperabile.

„Această colaborare permite combinarea platformelor de automatizare ale UiPath şi IBM, care vizează activităţile repetitive realizate de oameni, admnistrarea conţinutului, achiziţia de date şi luarea deciziilor de business”, a declarat Dhruv Asher, vicepreşedinte pentru dezvoltarea businessului în cadrul UiPath. Veniturile anualizate ale UiPath se ridicau la finele anului trecut la 150 mil. dolari, pe fondul creşterii numărului de clienţi la 2.100. Printre clienţii UiPath se numără şi NASA sau Armata americană. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO