Business Hi-Tech

UiPath, cel mai valoros startup din România, şi-a ales băncile de investiţii cu care vrea să se listeze la bursa americană, la o evaluare de peste 20 de mld. dolari

UiPath, cel mai valoros startup din România, şi-a ales...

Autor: Ştefan Stan

16.11.2020, 21:36 1882

Bloomberg, cea mai importantă agenţie de presă de business din lume, a scris că UiPath, cel mai valoros startup pornit din România, lucrează cu băncile de investiţii JPMorgan, Morgan Stanley Bank of America şi Credit Suisse, pentru o posibilă ofertă de vânzare de acţiuni, care s-ar putea realiza în S1 2021.

Sursele citate de Bloomberg spun că UiPath ar putea fi evaluată la peste 20 de miliarde de dolari. 

UiPath a fost fondată de Daniel Dines şi Marius Tîrcă, având ca idee automatizarea proceselor repetitive din companii - RPA / Robotic Process Automation. 

Daniel Dines, un matematician din Oneşti, care a lucrat pentru Microsoft în Seattle, s-a reîntors în România pentru a pune bazele acestei companii.

Începutul a fost extrem de greu, UiPath fiind la un pas de faliment în 2014, când a rămas fără bani. 

Şansa a fost un contract câştigat cu o companie India, care le-a deschis calea produsului către companiile mari din întreaga lume. 

Ultimele date arătau cu UiPath, care are acum sediul în SUA, depăşise venituri de 300 de milioane de dolari, având ca ţintă atingerea unor venituri de 1 mld. dolari. 

Conform unui articol din celebra revistă americană Forbes, Daniel Dines deţinea înainte de ultima rundă de finanţare 20% din companie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO