Business Hi-Tech

UiPath a devenit în 2020 cea mai mare companie de IT din România după ce a raportat un business de 1,2 miliarde de lei, mai mare cu 89%

Daniel Dines, CEO al UiPath, a spus în 2008 în cadrul unui interviu la ZF Live că îşi doreşte să facă din compania sa un gigant comparabil cu Facebook sau Google.

Daniel Dines, CEO al UiPath, a spus în 2008 în cadrul unui interviu la ZF Live că îşi doreşte să facă din compania sa un gigant comparabil cu Facebook sau Google.

Autor: Adrian Seceleanu

30.08.2022, 00:07 1320

UiPath, prima companie de IT din România care a ajuns pe Wall Street, a devenit în 2020 şi cea mai mare companie de IT din România după cifra de afaceri raportată la Ministerul Finanţelor, arată datele din bilanţul contabil al societăţii, care a devenit disponibil recent.

UiPath SRL, care a raportat pentru 2020 la Ministerul Finanţelor afaceri de 1,216 mld. lei, mai mari cu 89% faţă de 2019, a depăşit astfel pentru prima oară giganţi precum Oracle sau IBM, care au dominat în mod tradiţional topurile celor mai mari firme locale de IT. Cu această valoare a cifrei de afaceri, UiPath a devenit şi una dintre cele mai mari zece companii IT&C de pe piaţa locală, arată datele de la Finanţe analizate de ZF.

UiPath şi-a mutat sediul central în New York însă a păstrat o componentă semnificativă a activităţii de furnizare de servicii, şi de dezvoltare şi de cercetare & dezvoltare în România. Păstrarea unui volum semnificativ de activitate în România este cel mai probabil şi motivul pentru care UiPath raportează un asemenea volum al cifrei de afaceri pe plan local, în condiţiile în care în România compania nu a derulat niciun program de anvergură cu sectorul public sau cu alţi clienţi privaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO