Business Hi-Tech

UE da inapoi cu planul de eliminare a taxelor in roaming

12.07.2006, 18:46 20

Controversatul plan al UE de a elimina tarifele pentru apelurile realizate de cetatenii UE in roaming a fost semnificativ modificat de oficialii executivului comunitar in urma opozitiei puternice exprimate atat la nivel politic, cat si de catre operatorii telecom fata de proiectul sustinut de comisarul Viviane Reding, scrie Financial Times. Discutiile oficialilor europeni pe marginea proiectului s-au prelungit pana tarziu, in noaptea de luni spre marti.
Potrivit variantei revizuite a proiectului, operatorii de telefonie mobila vor putea aplica in continuare taxe pentru apelurile pe care le primesc clientii lor, atunci cand calatoresc intr-una din tarile UE. Industria telecom a castigat de asemenea o amanare cu sase luni a planurilor de a introduce o limita maxima pentru tarifele in roaming.
Comisia europeana a sustinut planurile comisarului Reding de a reglementa tarifele practicate intre operatorii telecom pentru apelurile in roaming, dar a acceptat si propunerile agentiilor nationale de reglementare, care au cerut ca impunerea unor masuri care sa duca la reglementarea inclusiv a tarifelor retail sa nu fie pusa in practica decat in cazul in care normele destinate operatorilor nu vor da rezultate. Varianta finala a proiectului va fi anuntata astazi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO