Business Hi-Tech

Trencadis încheie anul cu afaceri de peste 15 mil. euro, plus 300%

Trencadis încheie anul cu afaceri de peste 15 mil. euro,...

Autor: Ioana Nita

19.12.2019, 00:00 134
Compania Trencadis din Baia Mare, specializată în furnizarea de soluţii şi servicii de integrare IT, şi-a crescut anul acesta businessul cu aproape 300% faţă de 2018, cifra de afaceri estimată pentru 2019 fiind de peste 15 mil. euro (71,6 mil. lei). Iniţial, compania estimase pentru anul acesta doar o creştere de 80% a afacerilor, la 50 mil. lei, faţă de 26,8 milioane lei – veniturile înregistrate în 2018. „Credem în puterea tehnologiei ca motor principal pentru o administraţie publică eficientă şi transparentă, iar rezultatele înregistrate de compania noastră în anul 2019 ne arată un potenţial de creştere a gradului de inovare în dezvoltarea soluţiilor informatice din sectorul public şi privat“, a declarat Mihnea Mihăilescu, CEO-ul adjunct al Trencadis. 

Avansul businessului Trencadis de anul acesta a fost susţinută de creşterea numărului de proiecte complexe de livrare infrastructură hardware şi software, precum şi de efectele generate de investiţiile realizate în dezvoltarea echipei în anii 2017 şi 2018. De asemenea, au contribuit la evoluţia cifrei de afaceri investiţiile în competenţele tehnice ale echipei şi în tehnologiile care au produs primele proiecte de anvergură pe soluţii de tip big data, plus materializarea proiectelor externe, în special pe piaţa din Grecia. Valoarea estimată a cifrei de afaceri din proiectele derulate în sectorul privat va depăşi în acest an nivelul de 9 milioane de euro.

Pentru următorul an, compania Trencadis estimează o creştere susţinută a businessului, cu un ritm similar celui înregistrat în 2019, iar creşterea organică va fi completată de un proces amplu de consolidare prin achiziţii şi investiţii în firme inovatoare.

Evoluţia pozitivă a companiei Trencadis se bazează, de asemenea, pe investiţiile realizate în creşterea echipei şi în programele de formare şi specializare care dezvoltă competenţele angajaţilor. Astfel, numărul de angajaţi ai companiei a crescut în ultimul an cu 25%, iar echipa Trencadis a ajuns la un număr de 60 de specialişti în prezent. De asemenea, ca parte a strategiei de creştere a cotei de piaţă ca integrator IT&C, Trencadis şi-a extins portofoliul de proiecte de vânzare de infrastructură hardware şi software.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO