Business Hi-Tech

Trei liceeni vor reprezenta România în Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist de la New York: Cine sunt campionii naţionali la Word, Excel şi PowerPoint

Trei elevi de liceu- Mihaela Florea, de la Colegiul Naţional Gh. M. Murgoci din Brăila, Adrian Boier şi Adrian Muntean, de la Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu din Cluj-Napoca- vor reprezenta România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, care va avea loc la New York, în perioada 28-31 iulie.

Este a doua oară când Mihaela Florea s-a calificat în finala mondială din America, anul trecut fiind ocupanta locului 4 mondial la Power Point.

”Mă bucur că merg la New-York pentru că voi cunoaşte noi tineri din diferite zone ale globului, care provin din diferite culturi. Doresc să urmez o cariera în domeniul IT şi toate certificările MOS dobândite mi-au ajutat în aplicaţiile pe care le-am făcut la universităţile din Anglia. La nivel personal lucrul cu aplicaţiile Microsoft Office îmi dezvoltă foarte mult capacitatea de a face lucruri repede, adică time management”, a spus Mihaela Florea, reprezentanta României la secţiunea Excel.

Competiţia Microsoft Office Specialist este o competiţie acreditată de către Microsoft care oferă o platformă unică de testare, astfel încât elevii şi studenţii din întreaga lume să îşi poată demonstra experienţa cu instrumentele Microsoft Office.

”Soluţiile Microsoft Office 365 s-au dezvoltat enorm în ultimii ani şi încorporează capabilităţi din ce în ce mai complexe care să ne facă viaţa mai uşoară şi să ne ajute să evoluăm. La Microsoft, susţinem evoluţia prin tehnologie, mai ales în ceea ce priveşte amplificarea capacităţilor noastre şi sunt foarte bucuroasă să văd ca această competiţie capătă amploare de la un an la altul”, a spus Violeta Luca, General Manager, Microsoft România.

Campionii Naţionali Microsoft Office Specialist 2019 sunt:

Word: 1.Adrian Boier, Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu, Cluj-Napoca; 2.Alexandra Popescu, Şcoala Gimnazială Nr. 1, Hârtieşti; 3. Silviu Bălan, Colegiul Naţional Gh. M. Murgoci, Brăila.

Excel: 1.Mihaela Florea, Colegiul Naţional Gh. M. Murgoci, Braila; 2.Cristina Ciocaru, Liceul Teoretic Dante Alighieri, Bucureşti; 3.Dominique Ogreanu, Colegiul Naţional Matei Basarab, Râmnicu Vâlcea.

PowerPoint: 1.Adrian Muntean, Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu, Cluj-Napoca; 2.Tiberiu Danciu, student, a susţinut Colegiul Naţional Ion Creanga, Bucureşti; 3.Sebastian Vântu, Colegiul Naţional de Informatică, Piatra Neamţ

În topul celor mai interesate judeţe să califice elevi pentru campionatul de anul acesta s-au aflat Brăila şi Vrancea, pe lângă Bucureşti. Cea mai dificilă secţiune a fost considerată Excel, iar preferata candidaţilor a fost Word.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.