Business Hi-Tech

Tranzacţie surpriză: Gigantul francez Publicis Groupe cumpără compania locală de software Tremend, cu afaceri de 100 mil. lei în 2020 şi peste 650 de angajaţi, deţinută de Marius Hanganu şi Ioan Cocan

Marius Hanganu şi Ioan Cocan, fondatorii Tremend

Marius Hanganu şi Ioan Cocan, fondatorii Tremend

Autor: Cristina Bellu

05.01.2022, 12:37 4745

Publicis Groupe, principalul jucător în piaţa de comunicare, a cumpărat Tremend Software Consulting, una dintre cele mai dinamice companii independente de consultanţă şi dezvoltare software din Europa Centrală şi de Est, fondată în urmă cu 16 ani de Marius Hanganu şi Ioan Cocan.

În urma preluarii, Tremend va deveni cel mai nou centru global pentru Publicis Sapient, divizia de transformare a afacerilor digitale a Publicis Groupe.

Tranzacţia rămâne supusă aprobărilor obişnuite din partea autorităţii de concurenţă relevante, potrivit informaţiilor transmise miercuri de reprezentanţii Tremend.

„Unirea forţelor cu Publicis Sapient va contribui la propulsarea pe piaţă a acestui parteneriat, într-o perioadă în care clienţii noştri au nevoie de unele dintre cele mai importante şi provocatoare iniţiative de până acum”, spun fondatorii Tremend.

Cu sediul în Bucureşti, Tremend deserveşte o bază largă şi diversificată de clienţi din domenii precum sectorul financiar, automotive, telecomunicaţii, healthcare, tehnologie şi educaţie.


Ce spunea Ioan Cocan, managing partener Tremend Software, la ZF Live în 2019: Jumătate din venituri sunt generate de clienţi interni, restul de cei internaţionali.


Dezvoltatorul de soluţii software a raportat afaceri de 100,6 mil. lei în 2020  şi profit 12,4 mil. lei, arată cele mai recente date de pe site-ul ministerului de Finanţe, iar potrivit reprezentanţilor companiei, echipa Tremend numără peste 650 de experţi în inginerie software.

„Alăturarea Tremend la Publicis Sapient reprezintă o extindere puternică a modelului nostru global de livrare distribuită şi ne aşteptăm să creştem rapid atât echipa, la 2.500 de experţi până în 2025, precum şi amprenta noastră geografică în regiune”, spune Nigel Vaz, CEO Publicis Sapient.

Pe lângă cele două sedii de pe plan local – Bucureşti şi Braşov, Tremend mai operează birouri în Belgia (Bruxelles), Marea Britanie (Londra) şi SUA (Atlanta)

„Alăturarea companiei Tremend va extinde capacităţile de inginerie agilă ale Publicis Sapient şi va diversifica amprenta geografică. După joint venture-ul inovator lansat cu SCB în decembrie, în Asia de Sud-Est, acesta este un nou pas în expansiunea internaţională a Publicis Sapient”, adaugă Arthur Sadoun, preşedinte şi CEO al Publicis Groupe.

Publicis Groupe este lider global în comunicare. Grupul este poziţionat la fiecare pas al lanţului valoric, de la consultanţă până la execuţie, combinând transformarea de marketing şi transformarea digitală de business.

Publicis Sapient este centrul de transformare a afacerilor digitale al Publicis Groupe, cu 20.000 de oameni şi peste 50 de birouri în întreaga lume.

 
 
 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO