Business Hi-Tech

Tranzacţie în grup: Dan Ostahie preia de la Altex un pachet de 49% din acţiunile firmei de imobiliare Cometex

Tranzacţie în grup: Dan Ostahie preia de la Altex un...

Autor: Adrian Seceleanu

18.02.2019, 00:00 1389

Antreprenorul Dan Ostahie a preluat la finele anului trecut, de la una dintre societăţile pe care o controlează, dreptul de proprietate asupra unui pachet de 49% din acţiunile companiei de imobiliare Cometex, în cadrul căreia este de asemenea acţionar majoritar, conform unui document publicat în Monitorul Oficial. Mai exact, Ostahie a preluat pachetul de 48,67% din acţiunile Cometex de la retailerul Altex România, liderul pieţei locale de retail electro-IT. 

“Transferul va avea loc astfel: Altex Romania vinde către dl. Ostahie şi dl. Ostahie cumpără de la Altex România - S.R.L. un număr de 1.193.283 părţi sociale, cu o valoare nominală totală de 11.932.830 RON, reprezentând 48,67% din capitalul social societăţii Cometex”, conform sursei citate.

Diferenţa de acţiuni, un pachet de 51,33%, este deţinută de compania Real estate SRL, al cărei acţionar majoritar este tot Dan Ostahie. Cometex a raportat în 2017 o cifră de afaceri de 17,8 mil. lei şi un profit net de 21,7 mil. lei, conform datelor de la Ministerul Finanţelor Publice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO