Business Hi-Tech

Tranzacţie în domeniul serviciilor de outsourcing: TELUS International preia compania Voxpro

Tranzacţie în domeniul serviciilor de outsourcing:...

Autor: Dan Straut

16.08.2017, 19:31 579

În România, TELUS International a intrat pe piaţa locală în 2012, odată cu achiziţionarea companiei CallPoint, care avea în Bucureşti un centru de suport clienţi înfiinţat în 2007. La momentul achiziţiei, CallPoint avea 900 de angajaţi în Bulgaria şi România. În prezent, TELUS International Europe reuneşte peste 3.500 de angajaţi în Romania (Bucureşti şi Craiova), Bulgaria (Sofia şi Plovdiv) şi Marea Britanie (Manchester şi Cannock). De cealaltă parte, Voxpro şi-a lansat operaţiunile pe piaţa locală la începutul acestui an, înfiinţând un punct de lucru în Bucureşti, unde are în prezent 225 de angajaţi.

Cu operaţiuni în Folsom, California, şi Athens, Georgia (SUA), parteneriatul va extinde prezenţa TELUS International în Statele Unite. De asemenea, TELUS International aduce în acest parteneriat o infrastructură globală puternică, având o experienţă recunoscută în inovarea serviciilor de suport clienţi oferite celor mai mari branduri.

Aproximativ 2.700 de angajaţi Voxpro, inclusiv echipa de top management a companiei, se vor alătura familiei TELUS International, ridicând astfel numărul total de angajaţi la nivel global la aproape 28.000, care deservesc clienţi în peste 35 de limbi.

Ambele companii au fost recunoscute recent cu o serie de distincţii importante în industrie. TELUS International a fost inclusă în topul 50 al angajatorilor cu cel mai ridicat grad de implicare a angajaţilor din America de Nord şi a fost numită Furnizorul de servicii de outsourcing al anului în cadrul Call Center Week Excellence Awards 2017. De asemenea, Voxpro a fost desemnată recent de către Deloitte, pentru al 5-lea an consecutiv, una dintre companiile cu cel mai bun management din Irlanda, obţinând şi premiul pentru Parteneriatul Anului în Outsourcing la CCMA Awards datorită colaborărilor cu alte companii precum Airbnb.

TELUS International este un furnizor global de servicii de outsourcing BPO şi IT, cu peste 28.000 de angajaţi în întreaga lume, inclusiv în Statele Unite ale Americii, Canada, Europa, America Centrală şi Asia.

Voxpro este cel mai mare furnizor internaţional de servicii de suport clienţi, asistenţă tehnică şi soluţii pentru operaţiunile de vânzări din Irlanda. Compania concepe şi furnizează o gamă de servicii de business pentru şi în numele partenerilor acesteia, precum servicii multilingve de suport clienţi şi asistenţă tehnică, încredere şi siguranţă, managementul activităţilor de risc şi fraudă, social media management, vânzări, analitice şi de valorificare a informaţiilor despre produse. Întemeiată de cofondatorii Dan and Linda Kiely, Voxpro operează în prezent centre de excelenţă în Cork şi Dublin (Irlanda), Athens (Georgia, SUA) şi Folsom (California, SUA), Bucureşti şi Manila (Filipine).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO