Business Hi-Tech

Tranzacţie gigant: Intel cumpără Altera pentru 17 mld. dolari

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Adrian Seceleanu

02.06.2015, 00:03 189

Gigantul american Intel, cel mai mare producător de procesoare din lume, va prelua pentru 16,7 miliarde de dolari compania rivală Altera, care produce cipuri pentru echipamente de reţea şi maşini, mişcare prin care gigantul american vrea să-şi extindă afacerile în noi zone, în condiţiile în care vânzările de PC-uri încetinesc.

Intel va fi capabilă să „împacheteze“ procesoarele sale cu cipurile programabile mai mici ale Altera, care sunt utilizate, printre altele, şi pentru a accelera căutările pe internet, scrie cel mai important cotidian de business din lume The Wall Street Journal.

Intel a anunţat că va oferi 54 de dolari pentru o acţiune a Altera, cu peste 10% în plus faţă de ultima cotaţie de la bursă a titlurilor firmei.

Această tranzacţie este a treia ca mărime din acest an în industria de profil. Cea mai mare tranzacţie din industrie, cu o valoare de 37 de miliarde de dolari, a fost perfectată săptămâna trecută: preluarea Broadcom de către Avago Technologies.

Achiziţia Altera este cea mai mare realizată până acum de Intel, după preluarea producătorului de software de securitate McAfee în 2011, pentru aproape 8 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO