Business Hi-Tech

Tranzacţie: Austriecii de la S&T îşi continuă planurile de expansiune şi cumpără partenerul SAP Fair Value, cu un business de 11 mil. lei în 2017

Exit din Fair Value pentru Metodiu Mehmet, fondator şi CEO al companiei

Exit din Fair Value pentru Metodiu Mehmet, fondator şi CEO al companiei

Autor: Adrian Seceleanu

30.08.2018, 04:00 996

Compania S&T, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT&C de pe piaţa locală, cu afaceri de 135 mil. lei în 2017, a cumpărat integral de la antreprenorul Metodiu Mehmet compania Fair Value, unul dintre cei mai cunoscuţi parteneri ai companiei germane SAP de pe piaţa locală, cu afaceri de 11 mil. lei anul trecut.

Antreprenorul Metodiu Mehmet a semnat exitul din compania pe care a fondat-o la sfârşitul lunii iulie, conform unui document publicat ieri în Monitorul Oficial. “Hotărâre din data de 31 iulie 2018 a adunării generale a asociaţilor Fair Value Com: Aprobarea cesiunii tuturor părţilor sociale deţinute de Mehmet-Codrici Metodiu în Fair Value, către asociatul S&T. Modalitatea de plată a preţului se va stabili prin contractul de cesiune de părţi sociale. Ca urmare a cesiunii părţilor sociale, S&T va dobândi calitatea de asociat unic în Fair Value. Asociatul unic S&T România va deţine un număr de 10.001 parti sociale, cu o valoare totală de 240.024 lei, reprezentând 100% din capitalul social al Fair Value”, conform documentului.

Fair Value a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 11,2 milioane de lei (2,45 milioane de euro), în creştere cu 47,2% faţă de anul anterior, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Profitul net al companiei a urcat cu 210,8% la 0,93 milioane de lei (0,2 milioane de euro), corespondent unei marje de câştig de 8,3% din afaceri. Compania a avut anul trecut un număr mediu de 19 oameni, cu 4 mai puţini decât în 2016.

Compania S&T  a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 134,9 mil. lei (29,5 mil. euro), în creştere cu 7,6% faţă de anul anterior, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.
Compania a înregistrat o pierdere netă de 0,96 mil. lei (0,2 mil. euro), în scădere cu 41% faţă de anul precedent.

Numărul mediu de angajaţi al companiei a crescut cu 15 persoane la 156, conform sursei citate. Datoriile totale ale companiei la 31 decembrie 2017 se ridicau la 62,2 mil. lei (13,6 mil. euro), în scădere cu 5,7% faţă de anul anterior.

Compania de origine austriacă S&T AG, specializată în integrarea de sisteme şi soluţii IT&C, şi-a răscumpărat recent şi pachetul de 30% din acţiuni deţinute de Quality Business Solutions SRL (QBS) în cadrul subsidiarei sale locale - S&T România SRL. Astfel, S&T AG a redevenit unicul acţionar în cadrul S&T România SRL.

„Răscumpărarea acţiunilor din filiala noastră din România face parte din planurile ambiţioase ale Grupului S&T pentru următorii ani. Această schimbare a fost planificată de ceva timp”, a declarat în urmă cu două luni Peter Sturz, directorul de operaţiuni al S&T AG. În luna martie a acestui an, conducerea operaţiunilor locale a fost preluată de Nicoleta Macovei. Ea a mai lucrat în perioada 2010-2011 ca director de vânzări.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO