Business Hi-Tech

TotalSoft isi face planuri pentru extinderea pe piata externa

13.09.2004, 00:00 22

Furnizorul local de soft pentru afaceri (ERP - enterprise resource planning) TotalSoft isi mentine ritmul de crestere de un milion de dolari pe an, estimand pentru 2004 o cifra de afaceri de cinci milioane de dolari, fata de patru mil. $ anul trecut.
"Ne facem planuri pentru extinderea pe pietele externe. Am inceput sa iesim peste hotare dupa ce am castigat proiecte importante, precum cel pentru Medicover sau Germanos. In acest timp am dezvoltat proiecte si pentru compania germana Portum, iar in luna mai 2004 am facut prima implementare a aplicatiei Charisma peste hotare", a declarat pentru ZF Liviu Dragan, director general al TotalSoft.
Prezenta pe piata locala de 10 ani, TotalSoft furnizeaza companiilor romanesti si multinationale seria de aplicatii pentru afaceri Charisma si este importator unic al aplicatiei de project management Primavera. Charisma Enterprise, solutie integrata de gestiune a afacerilor, contine module de contabilitate, financiar, vanzari, achizitii, stocuri, productie, resurse umane si salarizare si asigura managementul complet al activitatilor unei companii. Printre clientii Charisma Enterprise se numara Germanos, Arctic, Globe Ground, East European Partner, La Fantana, Kober, Diekat Construct, Bog'Art, Impact, Otelinox, Hilton sau BCR Leasing.
Produsul Charisma HR & Payroll este specializat pentru departamentele de resurse umane, fiind implementat in peste 160 de companii, cu mai bine 150.000 de angajati. De asemenea, exista aplicatii specializate precum Charisma BC, pentru domeniul farmaceutic sau Charsima Medical Software pentru clinici, dispensare si spitale. In acest domeniu TotalSoft a excelat in 2004, reusind sa castige contracte la principalii jucatori din industrie.
"TotalSoft a devenit un parner preferat de companiile din domeniul farmaceutic", spune Liviu Dragan. "Printre clientii nostri se numara GlaxoSmithKline/Europharm, A&D Pharma, Mediplus, SensiBlu, Eli Lilly Romania, Farmacom, Farmexpert, Sicomed si altii. "Am semnat recent un acord cu un grup farmaceutic care detine 43 de farmacii in tara", a mai spus el, precizand ca deocamdata detaliile contractului sunt confidentiale. De asemenea, in domeniul medical, TotalSoft a batut palma pana in prezent cu Medicover, Romar, Terra Aster si altii.
Solutia de project management Primavera are si ea deja peste 400 de clienti in Romania, printre care se numara Romtelecom, Transelectrica si Santierele Navale Constanta, dar si companii precum Petrostar.
TotalSoft, infiintata in 1994, implineste anul acesta, in noiembrie, 10 ani de activitate pe piata locala. Compania este detinuta in parteneriat de fondul american SEAF Trans Balkan Romania Fund si directorul general al companiei, Liviu Dragan. TotalSoft a avut in 2002 afaceri de 3 milioane de dolari pe an, crescand anul trecut la 4 mil. $, conform oficialilor companiei. ?In prima jumatate a anului am avut contracte de 2,5 milioane de dolari, cifra conforma cu estimarile privind atingerea nivelului de 5 milioane de dolari anul acesta", a precizat Liviu Dragan.
Compania, care a pornit la drum cu un grup de sase angajati, are acum 150 de specialisti in soft pentru afaceri. Dintre acestia, 65 lucreaza la echipa specializata in aplicatia Charisma Enterprise.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO