Business Hi-Tech

Toshiba va construi pentru Microsoft noul rival iPod

29.08.2006, 18:49 15

Microsoft, cel mai mare producator software din lume, a declarat ca Toshiba va produce playerele de melodii digitale Zune, o replica a gigantului software la adresa rivalului Apple, cel mai mare producator american de echipamente electronice si IT.
Microsoft inregistreaza o ascensiune in competitia stransa cu iPod si iTunes Music Store, magazinul virtual de muzica digitala compatibila cu playerele iPod, liderii de piata pe segmentele respective.
Conform unui studiu efectuat de compania de cercetare NPD, iPod detine peste 50% din piata playerelor digitale, in timp ce in Statele Unite, iTunes inregistreaza 70% din vanzarile de muzica digitala, iar iPod detine o cota de piata de 75%. In fisa de proiect inaintata Comisiei Federale pentru Comunicatii, Toshiba descrie profilul Zune, avand numele de cod "Pyxis", si explica modalitatea prin care utilizatorii pot face schimb de fisiere multimedia in proximitatea unei conexiuni wireless. De asemenea, "Pyxis" dispune si de un ecran LCD de 3 inchi (7,62 cm), un HDD de 30 GB, un tuner radio FM dar si de aplicatii de mixare si sampling ale melodiilor. Totusi, Microsoft se asteapta sa intampine o competitie dura din partea iTunes si iPod. Alti producatori hardware, printre care Creative Technology, Samsung Electronics si Toshiba, ofera playere portabile care incorporeaza aplicatii Microsoft, dar nu au inregistrat niciun succes de piata in fata Apple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO