Business Hi-Tech

Toshiba estimează că piaţa de laptopuri va creşte anul acesta, dar doar ca valoare

Lucian Condruz, country manager al Toshiba România

Cred că piaţa se va orienta foarte mult pe echipamente de tip hibrid, atât în zona entry-level, cât şi în zona premium, şi va acapara zona de tablete cu Windows şi va lua cotă de piaţă şi de pe segmentul tabletelor cu Android.

Lucian Condruz, country manager al Toshiba România Cred că piaţa se va orienta foarte mult pe echipamente de tip hibrid, atât în zona entry-level, cât şi în zona premium, şi va acapara zona de tablete cu Windows şi va lua cotă de piaţă şi de pe segmentul tabletelor cu Android.

Autor: Ioana Nita

05.06.2015, 00:08 313
Piaţa locală de laptopuri va stagna anul acesta ca număr de unităţi vândute, însă va creşte din punct de vedere valoric, dat fiind că echipamentele electronice se vor scumpi ca urmare a întăririi dolarului american, estimează Lucian Condruz, country manager al Toshiba România.
 
„Piaţa de laptopuri a crescut cu 20% (cantitativ – n.red.) la începutul acestui an, însă avansul se va tempera pe parcursul anului în principal din cauza majorării preţurilor din a doua parte a anului ca urmare a întăririi dolarului“. Piaţa echipamentelor IT este influenţată de ascensiunea dolarului american, moneda de referinţă pentru achiziţia de electronice din China.
 
În 2014 s-au vândut pe plan local circa 550.000 de laptopuri, iar în primele patru luni ale acestui an s-au livrat 165.000 de unităţi, potrivit datelor GfK. Japonezii de la Toshiba au vândut 18.000 de laptopuri, ceea ce le-a asigurat menţinerea cotei de piaţă la circa 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO