Business Hi-Tech

Topul celor mai mari pierderi nete de pe piaţa locală de IT&C din 2015

Topul celor mai mari pierderi nete de pe piaţa locală...

Autor: Adrian Seceleanu

12.09.2016, 07:00 4092
Trei companii din grupul de comunicaţii fixe şi mobile Telekom, compania de cablu UPC şi eMAG - cel mai mare magazin online din România au raportat pentru exerciţiul financiar din anul precedent cele mai mari cinci pierderi nete dintre companiile locale de IT&C, arată datele raportate de companii la Ministerul Finanţelor Publice.
 
Din pierderile de 1,1 mld. lei raportate de cele 20 de firme, aproape o jumătate (462 mil. lei) au fost înregistrate doar de companii din grupul Telekom, respectiv de foştii operatori Cosmote, Romtelecom şi Zapp şi retailerul Germanos, potrivit sursei citate. Pierderile cumulate ale operatorilor din grupul Telekom împreună cu cele ale companiei de cablu UPC ating 692 mil. lei.
 
În top intră pe lângă UPC şi Telekom, care au în derulare programe semnificative de investiţii în expansiunea reţelelor fixe, şi cel mai mare jucător independent din cablu, Digital Cable Systems, care de asemenea se află în expansiune atât prin achiziţii, cât şi prin dezvoltarea reţelei în noi zone.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO