Business Hi-Tech

Topul celor mai mari 30 de angajatori din industria de IT&C în 2018. Cele 30 de firme de IT&C au avut împreună aproape 70.000 de oameni şi afaceri cumulate de 30,2 mld. lei (6,5 mld. euro) anul trecut

Topul celor mai mari 30 de angajatori din industria de...

Autor: Adrian Seceleanu

16.08.2019, 07:18 991

Compania de cablu RCS&RDS, subsidiarele gigan­ţilor americani Oracle şi IBM, compania de servicii fixe a grupului Telekom şi eMAG - cel mai mare magazin online, au raportat pentru 2018 cel mai mare număr mediu de angajaţi din industria de tehnologie şi comunicaţii, conform unei analize a ZF pe baza datelor raportate de firme la Ministerul Finanţelor Publice.

Cu totul, cei mai mari 30 de angajatori din IT&C au avut în 2018 un număr mediu de 69.203 de oameni, la afaceri de 30,2 mld. lei (6,5 mld. euro), conform sursei menţionate. În 2018 companiile din top au recrutat aproape 5.300 de oameni, cele mai multe angajări fiind raportate de compania de cablu RCS&RDS şi de eMAG, cel mai mare magazin online local, care este administrat de compania Dante Internaţional.

Marea majoritate a companiilor care intră în clasament sunt subsidiare controlate integral de mari companii internaţionale din IT sau telecom, puţine dintre firme având în acţionariat, fie şi cu pachete minoritare, antreprenori locali sau statul român (printre ele numărându-se RCS&RDS, eMAG şi companiile din grupul Telekom). În clasament intră o singură companie care nu este controlată de societăţi multinaţionale - societatea de stat Radiocom, care este administrată de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO