Business Hi-Tech

Topul celor mai mari 10 jucători de pe piaţa de retail de telecom în 2018

Topul celor mai mari 10 jucători de pe piaţa de retail...

Autor: Adrian Seceleanu

08.07.2019, 07:19 807

Cei mai mari 10 jucători de pe piaţa locală de retail de telecom au înregistrat în 2018 o cifră de afaceri cumulată de 698,6 mil. lei (150,1 mil. euro), în creştere cu 9% faţă de anul precedent, cu un câştig net total de 20,1 mil. lei, mai mic cu 37% faţă de anul anterior, arată o analiză realizată de ZF pe baza datelor raportate de companii la Ministerul Finanţelor Publice. Marja de profit la nivelul celor 10 companii a fost de 3% din cifra de afaceri, faţă de 5% în anul precedent.

Cel mai mare jucător de pe piaţă, cu afaceri de 153 mil. lei (33 mil. euro), a fost Arsis Trading - companie deţinută de antreprenorul Radu Mirea. Arsis este unul dintre cei mai vechi jucători de pe piaţa de retail GSM, care a intrat în business în 1998 ca partener al Connex (actualul Vodafone - numărul doi pe piaţa de telefonie mobilă), cu care are o relaţie exclusivă şi în prezent. Odată cu absorbţia reţelei GSM Germanos de către Telekom România Mobile Communications şi renunţarea de către operator la acest brand în favoarea T, Arsis a devenit practic cea mai mare reţea de magazine de retail de telecom de pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO