Business Hi-Tech

Top cele mai mari 30 de companii de IT după cifra de afaceri din 2017

Subsidiara din România a companiei Atos, condusă de Cătălina Dodu, s-a apropiat de un număr mediu de 2.000 oameni în 2017

Autor: Adrian Seceleanu

27.08.2018, 00:07 5629

Cei mai mari 30 de jucători din IT au înregistrat un număr mediu de 31.000 de angajaţi, în creştere cu peste 2.600 faţă de anul 2016.

Cele mai mari 30 de companii de IT din România (firme de soft de produs sau în regim outsourcing, furnizori de servicii de IT, integratori de soluţii IT) au înregistrat în anul 2017 o cifră de afaceri cumulată de 8,3 mld. lei (1,8 mld. euro), în creştere cu 16% faţă de anul precedent, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor raportate de companii la Ministerul Finanţelor Publice. Topul nu include şi distribuitorii de echipamente IT&C - care în unele cazuri sunt activi şi pe piaţa de servicii de IT şi de integrare de soluţii şi nici retailerii de echipamente IT.

Cea mai mare companie din top este subsidiara gigantului american Oracle - singura care a ajuns la un business anual de peste 1 miliard de lei (inclusiv din activităţi non-IT, care sunt însă desfăşurate prin aceeaşi firmă). Compania de soluţii de securitate cibernetică Bitdefender, deţinută de familia Talpeş, care s-a extins puternic la nivel global - de unde şi obţine grosul veniturilor sale -, este cel mai bine plasată firmă din top care este controlată de un antreprenor român.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO