Business Hi-Tech

Top 10: cele mai bune smartphone-uri din 2014

Top 10: cele mai bune smartphone-uri din 2014

Autor: Dorian Prodan

23.12.2014, 15:47 2390

Cum finalul de an se aproprie cu repeziciune, a venit timpul să trecem în revistă telefoanele mobile lansate în 2014 şi să le alegem pe cele mai importante dintre acestea. Înainte de a purcede, trebuie să subliniem faptul că alegerile noastre nu au fost influenţate doar de specificaţiile sau prestaţiile tehnice, ci au încercat să ţină cont de noutatea anumitor tehnologii, de modul de implementare a acestora, de factorul de noutate şi alte aspecte mai mult sau mai puţin subiective care fac diferenţa dintre un produs strălucitor şi unul banal.

Anul care se va termina în curând a fost marcat de câteva mişcări de piaţă foarte interesante. Prestaţia producătorilor chinezi, care s-a făcut remarcată încă din 2013, a continuat pe o pantă ascendentă şi s-a concretizat prin intrarea celor de la Xiaomi în topul celor mai mari producători de smartphone-uri, alături de Huawei şi Lenovo. Mai mult, compania Motorola şi-a schimbat iar proprietarul şi a ajuns acum în portofoliul Lenovo, consolidând astfel poziţia unei companii chineze care domină în prezent piaţa PC şi visează la o ascensiune similară pe piaţa telefoanelor mobile.

Evoluţia producătorilor consacraţi nu a fost tot atât de fastă, remarcându-se diminuarea profiturilor şi vânzărilor Samsung timp de trei trimestre consecutive şi situaţia financiară problematică a celor de la Sony Mobile. Alţii au dus-o însă mai bine: Apple s-a bucurat de un an bun şi de creşteri ale vânzărilor, iar evoluţia pozitivă din ultimii doi ani a celor de la LG Mobile le-a permis reîntoarcerea pe profit. În rest, HTC a început să dea semne de revigorare fără a ieşi însă din zona incertitudinii, iar Nokia Devices & Services a fost încorporată într-un final în cadrul Microsoft Mobile.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO