Business Hi-Tech

Todi Pruteanu, VP Ecosistem la FintechOS: „Putem remarca un număr mare şi divers de produse financiare ce sunt lansate în primul rând în mediul digital şi apoi sunt aduse şi în mediul fizic”

ZFHigh-Tech Innovation Summit 2021

 Todi Pruteanu, VP Ecosistem la FintechOS: „Putem...

Autor: Alexandra Cepăreanu

30.09.2021, 13:28 73

În urma contextului pandemic, pe piaţa financiar – bancară au fost dezvoltate un număr mare de soluţii şi produse financiare ce au fost lansate în primul rând în mediul digital şi apoi au fost implementate în mediul fizic, ceea ce a susţinut migrarea clienţilor în online, a spus Todi Pruteanu, VP Ecosistem la FintechOS, în cadrul videoconferinţei ZFHigh-Tech Innovation Summit 2021.

„Ce putem remarca este un număr mare şi divers de produse financiare care sunt lansate în primul rând în mediul digital şi apoi sunt aduse şi în mediul fizic. Noi lucrăm cu 7 din top 10 bănci pe soluţii de onboarding, iar anul acesta vom depăşi un milion de consumatori online de servicii de onboarding. Acesta este primul pas, pentru că odată ce ai operat o abordare digitală, iar clientul are acces la un portofoliu de produse ce pot fi utilizate online va prefera acest mediu”, a spus Todi Pruteanu.

El a oferit ca exemplu migrarea CEC Bank în mediul online, care a atras după sine un număr consistent de clienţi în acest mediu, deşi CEC Bank este banca cu cea mai mare reţea teritorială.

„Spre exemplu, CEC Bank performează în mediul online. Suntem în parteneriat cu CEC Bank şi Deloitte şi e probabil cel mai răsunător caz. Diversitatea demografică a celor care aplică pentru servicii financiare online este mare, cauzată şi de experienţa bună şi de produsele şi serviciile financiare expuse. Aici ne-a ajutat şi mediul de reglementare, pentru că din această perspectivă există mecanisme destul de clare despre cum să reglementezi şi cum să echivalezi prezenţa din mediul fizic în cel online.”

De asemenea, liderii de business au prioritizat procesele şi proiectele de onboarding, în contextul pandemiei.

„<Dacă vrem să fim în business trebuie să îl implementăm rapid>, mi-a răspuns un client care avea în desfăşurare un proces de onboading. Iar asta cred că este valabil pentru mulţi sau pentru toţi.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO