Business Hi-Tech

TikTok îşi caută un nou CEO: Celebra aplicaţie video începe discuţiile cu miliardarul Kevin Systrom, cofondatorul platformei Instagram

TikTok îşi caută un nou CEO: Celebra aplicaţie video...

Autor: Eduard Ivanovici

18.09.2020, 14:29 128

Pe măsură ce TikTok şi Oracle continuă negocierile privind acordul de achiziţie, compania de social media se pregăteşte să angajeze un nou CEO după demisia lui Kevin Mayer de luna trecută, potrivit Forbes.

Unul dintre oamenii luaţi în calcul este cofondatorul Instagram Kevin Systrom, care a părăsit gigantulFacebook în 2018, discuţiile aflându-se momentan în fază incipientă.

Distanţarea aplicaţiei video de compania-mamă ByteDance rămâne un proiect în plină desfăşurare. Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a declarat ieri că va lăsa operaţiunile TikTok din SUA pe mâinile stakeholderilor americani, inclusiv Oracle. Totuşi, ByteDance trebuie să primească aprobare din partea preşedintelui Donald Trump până duminică.

În momentul în care a devenit CEO la sfârşitul primăverii, Kevin Mayer era văzut drept o opţiune puternică, executivul conducând anterior divizia de streaming a gigantului Disney. Însă, în mod surprinzător, Mayer şi-a dat demisia la sfârşitul lunii august, declarând că nu se aştepta să fie prins în mijlocul tensiunilor dintre guvernul american şi China.

Mike Krieger (stânga) şi Kevin Systrom au fondat Instagram în 2010

În Systrom, platforma de video-sharing poate găsi o persoană care a creat deja un gigant de social media şi un om extrem de familiar cu unul dintre principalii rivali ai TikTok: Mark Zuckerberg. Facebook – companie lansată în 2004 de miliardarul american – a cumpărat Instagram în 2012 pentru suma de un miliard de dolari.

Zuckerberg vede deja o ameninţare în potenţialul pe care îl prezintă TikTok. Instagram a lansat o serie nouă de funcţii care copiază aplicaţia creată de ByteDance, iar fondatorul Facebook le-a atras constant atenţia politicienilor americani cu privire la faptul că TikTok pune în pericol siguranţa utilizatorilor din Statele Unite. Trump şi alţi membri ai Partidului Republican au declarat în multe rânduri că TikTok foloseşte datele pe care le înmagazinează pentru a satisface dorinţele guvernului de la Beijing.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO