Business Hi-Tech

​Thinslices, firma românească de IT, a încheiat un parteneriat strategic cu Hindawi, unul dintre cei mai importanţi editori de jurnale academice. „Hindawi a deschis un birou la Iaşi, unde vor lucra 35 de IT-işti”

​Thinslices, firma românească de IT, a încheiat un...

Autor: Florentina Niţu

28.06.2019, 14:31 1964

Compania autohtonă Thinslices, fondată în 2010 la Iaşi, cu activităţi de software development, a încheiat un parteneriat strategic cu Hindawi, unul dintre cei mai importanţi editori de jurnale academice, prezent pe piaţă de peste două decenii. Astfel, Hindawi şi-a deschis un birou la Iaşi, unde îşi propune să angajeze minimum 35 de IT-işti până în 2020, parte a companiei româneşti. Planurile reprezentanţilor firmei vizează creşterea numărului de angajaţi în viitor.

„Parteneriatul constă în înfiinţarea unei noi firme de dezvoltare software la Iaşi, Hindawi SRL. O parte din echipă va trece în noua companie şi se va ocupa de dezvoltarea de soluţii inovative pentru susţinerea procesului editorial al platformei Hindawi”, a spus Ilie Ghiciuc, CEO & cofondator al Thinslices, în cadrul conferinţei de presă despre la noul parteneriat.

După nouă ani de activitate, Thinslices şi-a anunţat noua viziune, aceea de a cataliza şi de a inspira comunitatea ieşeană de startup-uri prin construirea unui ecosistem puternic de firme de tehnologie. Hindawi reprezintă astfel prima companie care pune bazele ecosistemului pe care Thinslices vrea să îl construiască în jurul său. „Acesta este primul pas în direcţia unei tranziţii de la outsourcing la crearea de proprietate intelectuală”, a mai spus Ilie Ghiciuc.

Hindawi şi Thinslices au început o colaborare în urmă cu aproximativ un an. Compania locală de IT s-a ocupat de dezvoltarea unui sistem peer-review (modalitate de evaluare a manuscriselor ştiinţifice în vederea publicării în revistele de specialitate – n. red.).

„Colaborarea noastră foarte bună cu compania Thinslices a fost un factor cheie în alegerea oraşului Iaşi ca bază pentru proiectele noastre de dezvoltare software”, a spus Paul Peters, CEO Hindawi, în cadrul aceluiaşi eveniment. El a adăugat că este momentul oportun pentru a transforma Iaşul într-un hub tehnologic regional.

Hindawi Limited este unul dintre cei mai importanţi editori de jurnale de cercetare academică la nivel global în ştiinţă şi medicină, cu sedii în Londra şi Cairo. Compania colaborează cu publisheri, instituţii şi organizaţii, pentru a se îndrepta spre un ecosistem şcolar mai deschis, prin investiţii în dezvoltarea infrastructurii de publicare open source. Anual, sunt publicate peste 20.000 de articole.

Thinslices este o companie de software development, cu capital românesc, fondată în 2010 de Ilie Ghiciuc şi Vlad Bodi, în Iaşi. Cel din urmă antreprenor a ieşit din acţionariatul firmei. Compania creează produse digitale complexe, platforme web şi aplicaţii mobile pentru startup-uri şi grupuri de inovaţie din companii.

Thinslices are în prezent 90 de angajaţi şi peste 100 de proiecte livrate în toată lumea. Anul trecut, firma ieşeană a avut o cifră de afaceri de 11,2 milioane de lei şi un profit de aproape 740.000 de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO