Business Hi-Tech

Teodor Ceauşu, şeful Ixia România: Eliminarea plafonului la CAS şi CASS loveşte cei mai buni oameni din IT, care ar fi putut pleca din ţară pentru salarii de 5 ori mai mari, dar nu au făcut-o

Tudor Ceauşu

Tudor Ceauşu

Autor: Adrian Seceleanu

16.01.2017, 00:05 1046
Decizia guvernului Grindeanu de a schimba brusc, fără o consultare prealabilă, regimul de plată a contribuţiilor pentru pensii şi sănătate prin eliminarea plafonului de 5 salarii medii pentru care sunt datorate aceste taxe loveşte în „cei mai buni oameni“ din industria de IT, care ar fi putut pleca din ţară pentru salarii mult mai mari şi afectează puternic încrederea în mediul economic local.

„Măsura loveşte în cei mai buni din industrie. Pe ei se bazează această industrie. Ei sunt cei care sunt mentori pentru cei la început de drum. Printre ei sunt cei care au dus greul şi au ridicat această industrie acolo unde este acum. Ei sunt cei care ar fi putut pleca din ţară pentru salarii de 5 ori mai mari, dar nu au făcut-o. În felul acesta îi răsplătim?“, întreabă Teodor Ceauşu, care conduce centrul de dezvoltare de software din România al companiei americane Ixia. Americanii au în Bucureşti peste 300 de oameni şi au avut în 2015 o cifră de afaceri de aproape 100 mil. lei.

Nici din punct de vedere moral şi nici pragmatic măsura luată de guvern nu este justificată, susţine Ceauşu. „Aceşti angajaţi îşi merită banii. Productivitatea lor este ex­cep­ţională. Conform ANIS produc­ti­vitatea este de aproape 40.000 de dolari! Şi aceasta este cifra medie. În cazul  celor de care vor­bim cifrele sunt mai mari. Cei afectaţi sunt oricum mari contributori la economia României. Ei îşi investesc banii aici şi credeţi-mă nu îşi cumpără maşini de lux sau lanţuri de aur. Sunt oameni responsabili care câştigă aceşti bani cu eforturi extra­or­dinare“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO