Business Hi-Tech

Tema Energy ajunge la 6 mil. euro din soluţii pentru centre de date

Tema Energy ajunge la 6 mil. euro din soluţii pentru...

Autor: Adrian Seceleanu

06.07.2016, 00:07 1279

Furnizorul de tehnologie pen­tru centre de date Tema Energy cu capital majoritar românesc estimează că va înregistra în acest an o cifră de afaceri de 5,5 - 6 mil. euro, în creştere cu peste 30% faţă de anul precedent, când compania a avut un business de 4,15 mil. euro.

„Cifra de afaceri estimată pentru 2016 este 5,5 - 6 mil. euro. Avem lucrări mari pe care le avem în exe­cuţie şi pe care le vom factura în toamnă. Avem deja contracte sem­nate de peste 4 milioane de euro“, a declarat pentru ZF Mihai Manole, directorul general al Tema Energy.

Principalul segment de business din punctul de vedere al veniturilor este cel al integrării de soluţii, iar în acest an a crescut puternic interesul pentru soluţiile de centre de date, afirmă Mihai Manole.

„Au crescut două zone foarte mult în acest an: cea de centre de date şi de centre de date mobile, este un interes foarte mare pentru centrele de date mobile sub formă de containere. Cererea vine în special pe zona de proiecte cu fonduri europene pentru că se deschid nişte axe noi în toamnă pentru finanţarea centrelor de date, cu finanţare între 30 şi 100%. Pe zona proiectelor finanţate din bani proprii nu pot spune că a crescut piaţa anul acesta.“

Piaţa de centre de date din România are o valoare de 10-15 milioane de euro pe an şi se află în creştere, conform estimărilor Tema Energy.

O altă zonă de creştere pentru firmă a fost cea a sistemelor de detecţie şi stingere a incendiilor, în contextul în care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a devenit strict în emiterea de autorizaţii şi verificarea situaţiilor din teren, a adăugat Manole.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO