Business Hi-Tech

Telios Care, furnizor de servicii de telemedicină, atrage o nouă finanţare de 700.000 de euro. Fortech, dezvoltatorul de soluţii software din Cluj, este lead investor, cu o investiţie de 400.000 de euro, şi deţine 9% din firmă

Telios Care, furnizor de servicii de telemedicină,...

Autor: Roxana Rosu

05.07.2021, 09:33 438

Telios Care, unul dintre principalii furnizori de servicii de telemedicină din România, a atras o nouă finanţare, în valoare de 700.000 de euro, având ca lead investor compania Fortech, dezvoltator de soluţii software din Cluj.

Astfel, cu o investiţie de 400.000 de euro, Fortech devine cel mai mare investitor în Telios Care, având o participaţie de 9%.

În urma acestei noi investiţii, Telios Care, startup fondat în 2017 de americanul Philip Choban, este evaluată la aproximativ 6,3 milioane de euro.

Această rundă de finanţare marchează totodată lansarea oficială a Fortech Investments, divizia de investiţii a Fortech Group, care va administra strategia de investiţii, achiziţii şi parteneriere a companiei.

„Telemedicina este un domeniu important pentru inovarea în domeniul sănătăţii, în special în România şi Europa Centrală şi de Est. Urmărind evoluţia Telios, credem că acum este momentul să formăm un parteneriat şi să susţinem creşterea companiei, mai ales dacă ne uităm la echipa pe care Philip a construit-o şi la planul lor inovator de a-şi pune amprenta pe acest domeniu promiţător”, spune Valentin Filip, Managing Director, Product Investments, Fortech.

Odată cu această nouă rundă de finanţare şi investitorii curenţi şi-au crescut participaţiile, investind 180.000 de euro în Telios Care. În acelaşi timp, compania a reuşit atragerea a încă 120.000 de euro de la noi investitori.

„Transformarea industriei de sănătate necesită o echipă variată, cu un obiectiv comun. Încă de la început, misiunea Telios Care a fost să ofere servicii complete de îngrijire fiecărui român. Ajutăm oamenii să-şi rezolve nevoile medicale cu încredere şi simplitate. Sprijinul din partea investitorilor noştri, care a crescut atât din punctul de vedere al dimensiunii, cât şi strategic, ne-a ajutat să atingem acest obiectiv. Acum, cu ajutorul uneia dintre companiile de tehnologie de top din Cluj, Fortech; prin divizia lor de investiţii, Fortech Investments, Telios Care pune bazele pentru următoarele acţiuni în direcţia de simplificare a furnizării de servicii de îngrijire medicală în regiunea Europei Centrale şi de Est. Parteneriatele dezvoltate cu Transylvania Angels Network, Growceanu şi Tech Angels sunt ceea ce face ca această colaborare cu Fortech să fie atât de specială pentru noi – vorbim de oamenii care au grijă de alţi oameni”, spune Philip Choban, CEO Telios Care.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO