Business Hi-Tech

TeliaSonera a preluat filiala daneza a Orange

09.07.2004, 00:00 21

Din valoarea companiei se va scadea datoria neta a filialei Orange, a carei suma nu a fost facuta publica. Achizitia, asteptata de ceva vreme pe pietele financiare, va ridica TeliaSonera pe locul trei in randul operatorilor de telefonie mobila din Danemarca. Compania a anuntat de la inceputul anului ca intentioneaza sa se dezvolte prin achizitii in regiunea Scandinava si ca este in mod deosebit interesata de Danemarca, unde operatiunile sale existente inregistrau pierderi. Piata din regiune ajunge la saturatie, exemplu cel mai clar fiind Suedia, unde penetrarea telefoniei mobile a depasit 100% din populatie ( unii suedezi detine cate doua, trei abonamente).
Cel mai mare operator de telefonie mobila din Danemarca este TDC, iar pe locul doi se situeaza Sonofon, detinut de Telenor (Norvegia). Unitatea daneza a Orange are 605.000 de clienti, iar TeliaSonera Danemarca are 556.000 de utilziatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO