Business Hi-Tech

Telekom speră să facă 62 mil. euro din averea imobiliară din perioada de glorie a Romtelecom

Telekom speră să facă 62 mil. euro din averea...

Autor: Adrian Seceleanu

05.01.2018, 00:05 1081

♦ Grupul Telekom România, format din fostele companii Cosmote şi Romtelecom, a înregistrat în al treilea trimestru din 2017 venituri totale în valoare de 240 milioane de euro.

Grupul Telekom România, cel mai mare furnizor de servicii de telefonie fixă şi mobilă de pe piaţă, a scos la vânzare 97 de terenuri şi clădiri din averea imobilară acumulată în perioada de glorie de fostul monopol din telefonia fixă Romtelecom, pentru care speră să obţină o sumă totală de peste 62 mil. euro, apropiată de încasările pe care compania de servicii fixe le are la nivelul unui trimestru de la clienţii de retail.

Vânzarea de proprietăţi intrate în portofoliul Romtelecom pe când com­pa­nia domina piaţa locală de tele­co­municaţii iar telefonia mobilă nu pă­rea un serviciu ameninţător pentru co­municaţiile fixe a ajutat grupul şi în ulti­mii ani să îşi echilibreze balanţa finan­ciară şi să anunţe rezultate mai bune decât cele care ar fi fost generate strict de vânzarea de servicii de comunicaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO