LIVE: ZF AGROPOWER - ​CUM ARATĂ NOUA RECOLTĂ DE STRUGURI ÎNTR-UN AN CU PRODUCŢII AGRICOLE RECORD? Cum va evolua preţul vinului în această toamnă?
Business Hi-Tech

Telekom România continuă digitalizarea la nivel intern şi implementează chatbot-ul ANA, ce are rolul de a automatiza fluxurile de administrare a activităţilor interne de resurse umane

Telekom România continuă digitalizarea la nivel intern şi anunţă implementarea chatbot-ului ANA, un asistent virtual care are rolul de a automatiza fluxurile de administrare a activităţilor interne de resurse umane şi de a oferi suport de tip „self-service” pentru angajaţi, au transmis reprezentanţii companiei.

„ANA continuă promisiunea de digitalizare şi ne ajută să reducem semnificativ procese care presupun o activitate de rutină, iar rezultatele obţinute în faza de testare, peste 200 de utilizări, ne demonstrează că angajaţii sunt dornici să intre în conversaţie cu cel mai nou membru al echipei de HR Telekom”, a spus Carmen Dumitrache, director executiv al departamentului de Resurse Umane din cadrul Telekom România.

Chatbot-ul a fost implementat de Future WorkForce, companie specializată în automatizarea proceselor de afaceri, şi are la bază tehnologia companiei DRUID, care dezvoltă asistenţi virtuali (chatboţi) pentru organizaţii de tip Enterprise.

„Atuul principal al unui asistent virtual constă în viteza şi simplitatea pe care o aduce în interacţiunea cu orice public relevant pentru o companie, precum şi în disponibilitatea sa în orice moment al zilei sau săptămânii”, a spus Mihaela Moisa, co-fondator Future WorkForce.

De asemenea, chatbot-ul ANA este dezvoltat şi antrenat pe tehnologie conversaţională DRUID, fiind accesibil prin platforma de Intranet a companiei şi se integrează cu aplicaţiile interne de resurse umane şi cu roboţii software dezvoltaţi folosind platforma UiPath de automatizare end-to-end deja operaţionali.

Astfel, chatbot-ul ajută la aprobarea cererilor de concediu şi preia de la angajaţii Telekom România solicitări specifice de HR, precum adeverinţe medicale sau de salariat, afişează zilele de concediu disponibile şi actualizează datele personale ale acestora prin folosirea tehnologiei de recunoaştere optică a caracterelor (OCR).

„În acelaşi timp, prin legătura dintre ANA şi roboţii dezvoltaţi cu tehnologie UiPath, managerii au acces la un set de rapoarte standard, obţinând într-un mod rapid informaţii centralizate despre angajaţi şi echipă.”

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.