Business Hi-Tech

Telekom Banking a digitalizat integral procesul de înregistrare în platforma de tranzacţionare Schimb Valutar Online dezvoltată de Telekom România şi Alior Bank

Ana Cernat, Director General al Alior Bank S.A. Varşovia - Sucursala Bucureşti

Ana Cernat, Director General al Alior Bank S.A. Varşovia - Sucursala Bucureşti

Autor: Cristina Bellu

14.04.2021, 16:20 410

Telekom Banking, proiectul financiar dezvoltat în cadrul parteneriatului dintre Telekom Romania şi Alior Bank, sucursala locală a uneia dintre cele mai mari bănci din Polonia, anunţă înregistrarea 100% online în platforma de tranzacţionare Schimb Valutar Online, prin soluţia de verificare a identităţii clienţilor prin video selfie, pe care instituţia a implementat-o la începutul anului şi pentru deschiderea conturilor bancare la distanţă.

Totodată, cele două companii au mai anunţat lansarea în piaţă a aplicaţiei de mobil Schimb Valutar Online.

“Platforma Schimb Valutar Online oferă clienţilor o experienţă 100% online pentru deschiderea conturilor în valută, pentru tranzacţionare valutară în principalele 10 valute şi, ulterior, pentru utilizarea sumelor rezultate din schimburile valutare, prin efectuarea de transferuri sau operaţiuni cu carduri valutare. Fondurile din conturile deschise prin platforma Schimb Valutar Online sunt garantate în limita a 100.000 euro de Fondul de Garantare a Depozitelor din Polonia”, transmit reprezentanţii celor două instituţii.

Prin intermediul platformei, clienţii pot programa schimburi valutare automate la nivelul cursului de schimb la care doresc să se efectueze tranzacţia, la o anumită dată şi oră sau cu o anumită frecvenţă. Aplicaţia permite şi efectuarea de schimburi valutare directe între valutele EUR, USD, CHF şi GBP. Totodată, clienţii pot să-şi seteze alerte pentru a fi anunţaţi atunci când cursul de schimb atinge o anumită valoare şi pot efectua schimburi valutare, chiar dacă la momentul iniţierii tranzacţiei nu au fonduri suficiente, accesând opţiunea “rezervă curs valutar”. Pentru aceasta este necesar să aibă în cont cel puţin 5% din suma tranzacţiei, urmând ca în maximum două zile să asigure diferenţa necesară pentru finalizarea tranzacţiei.

„Telekom Banking îşi urmează fidel strategia de digitalizare în România lansând şi noua platformă Schimb Valutar Online cu înrolare 100% la distanţă, prin câţiva paşi simpli. În plus, platforma aduce siguranţa de a tranzacţiona valută în mediul online, ce poate fi considerat uneori vulnerabil, prin intermediul unei aplicaţii bancare ce beneficiază de cele mai moderne metode de protecţie a datelor, iar sumele de până la 100.000 euro sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor din Polonia”, spune Ana Cernat, Director General al Alior Bank S.A. Varşovia - Sucursala Bucureşti.

În plus, clienţii pot transfera gratuit sumele tranzacţionate, indiferent de valută, oriunde în lume, iar către alţi utilizatori ai platformei pot trimite sau solicita bani uşor şi rapid, direct către numărul lor de telefon sau adresa de e-mail. Clienţii pot solicita carduri în EUR, USD şi GBP fără comisioane de emitere şi administrare, care le sunt livrate gratuit prin curier, oriunde în România, iar prima retragere de numerar din lună este gratuită, de oriunde din lume, indiferent de valoare. Utilizarea platformei este, de asemenea, gratuită.

“Platforma oferă o experienţă de tip fintech, user-friendly şi cu diverse instrumente utile atât celor care îşi optimizează costurile cu schimbul valutar, cât şi celor care tranzacţionează uzual sume mai mari în diverse valute. Emiterea cardurilor în valută este gratuită, la fel şi transferurile efectuate cu sumele schimbate”, adaugă Vasile Tanasă, Directorul Direcţiei Management al Produselor, Transformare Digitală şi Marketing din cadrul Alior Bank S.A. Varşovia - Sucursala Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO