Business Hi-Tech

Telefonul mobil se strecoara si in pat

17.09.2003, 00:00 15

Cea mai mare companie de detectivi particulari din Italia a stabilit ca  in aproape 90% din cazuri mobilul este cel care ii tradeaza pe sotii infideli.
Italienii, care oricum detin cate doua trei telefoane mobile, nu reusesc sa se abtina si vorbesc aproape totdeauna de pe celular si cu sotia si cu amanta, spun detectivii particulari. Ei schimba mesaje text (SMS), ba deseori le si stocheaza in memoria aparatului, devenind astfel dovezi disponibile in cadrul unei investigatii a detectivilor.
"Oamenii din Italia isi iubesc telefoanele. Multi au cate doua-trei", spune unul dintre detectivi. "Cred ca ne descurcam fara haina, fara umbrela, fara masina sau fara bicicleta. Dar fara telefon nu putem trai", a spus el. Conform detectivilor, in 87% dintre cazurile rezolvate pana acum contactul pe telefonul mobil a fost una dintre dovezile clare. Tendinta este confirmata si de faptul ca a crescut numarul de divorturi, iar ziarele sunt pline de cazuri in care vedete sau sportivi au fost prinsi in aceeasi situatie.
"Sunt cu 30% mai multe divorturi in septembrie si octombrie, dupa lunile de vara. Foarte multi clienti spun ca au descoperit faptul ca erau inselati citind SMS-urile partenerilor", a declarat un avocat specializat in divorturi. Cunoscuti ca iubareti inascuti, italienii nu comunicau, pe vremuri, cu amantele, pe perioada verii, petrecand timpul cu familia, spun cei care au urmarit fenomenul. Situatia s-a schimbat insa odata cu aparitia telefoanelor mobile, cand SMS-ul a devenit cel mai rapid mod de comunicare.
 Detectivii nu s-au oprit insa aici. Ei au publicat de asemenea o carte de mare succes, care contine sfaturi pentru iubaretii care nu vor sa fie prinsi cu mata in sac. Ei trebuie sa stearga imediat mesajele SMS primite si sa se pregateasca din timp pentru momentul in care amanta ii va suna pe telefon tocmai cand sunt impreuna cu sotia. dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO