Business Hi-Tech

Telefonul mobil primeste apeluri prin Internet

09.11.2005, 18:04 18

Furnizorul taiwanez de solutii de comunicare Accton Technology a lansat pe piata la inceputul acestei saptamani primul telefon mobil pe care utilizatorii au preinstalat serviciul de telefonie prin Internet al operatorului Skype, au precizat oficialii companiei.

Astfel, posesorii telefonului WiFi SkyFone WM1185-T au posibilitatea sa efectueze apeluri telefonice gratuite prin Internet de pe acest terminal, fara sa mai fie nevoie de un computer, scrie presa internationala. Pana acum, serviciul de la Skype putea fi utilizat numai de pe un computer (sau PDA) conectat la Internet.

Noul telefon mobil reprezinta o alternativa pentru pentru cei peste 50 de milioane de clienti pe care i-a adunat pana acum popularul serviciu Skype. In acelasi timp, SkyFone va fi o solutie pentru aceia care vor sa vorbeasca la telefon prin Internet, dar care nu au computer acasa sau nu vor sa-l utilizeze pentru convorbiri telefonice, au explicat oficialii Accton Technology.

Serviciul de telefonie prin Internet de la Skype a cunoscut o dezvoltare foarte rapida si este considerat cel mai popular astfel de serviciu, avand in vedere ca a fost descarcat de peste 200 de milioane de utilizatori din toata lumea, iar la fiecare moment al zilei este utilizat de cel putin 4 milioane de utilizatori, conform oficialilor Skype.

"Odata ce am realizat ce potential are serviciul de la Skype am decis sa dezvoltam un telefon mobil pe care utilizatorii sa-l poata utiliza pentru a vorbi la telefon prin Internet", a precizat un oficial al Accton Technology.

"SkyFone este un echipament potrivit atat pentru companii, cat si pentru utilizatorii independenti", a mai spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO