Business Hi-Tech

Telefonul fix de la Vodafone este un mobil cu raza limitata de utilizare

Telefonul fix de la Vodafone este un mobil cu raza limitata de utilizare

Liliana Solomon: Lansarea "Vodafone Acasa" este o continuare logica a furnizarii de servicii integrate pentru companii

20.06.2007, 18:33 1651

Operatorul de comunicatii Vodafone Romania a lansat ieri sub brandul "Vodafone Acasa" un serviciu de telefonie fixa destinat utilizatorilor persoane fizice dar disponibil si pentru companiile mici si mijlocii si care poate fi instalat pe intreg teritoriul Romaniei, in zonele acoperite de serviciile de telefonie mobila ale companiei.
Liliana Solomon, CEO al Vodafone Romania, a declarat ca lansarea urmeaza unei initiative derulate la nivel de grup in urma cu un an si a fost decisa in urma unei cercetari de piata care a indicat ca telefonia fixa are potential si pe segmentul consumatorilor persoane fizice.
"Este o continuare logica a furnizarii de servicii integrate (telefonie fixa si mobila, date fixe si mobile) pentru companii. Este un serviciu complementar telefoniei mobile", a spus Solomon. Ea a declarat ca prin acest serviciu operatorul tinteste intreaga piata, de la utilizatorii existenti de telefonie fixa pana la cei care nu pot utiliza un telefon fix, pentru ca in zonele in care locuiesc acestea nu sunt disponibile. Conform oficialilor operatorului, una din zonele vizate in mod special de acest serviciu este cea rurala, unde locuieste un procent important din populatia Romaniei si unde penetrarea serviciilor de telefonie mobila este foarte redusa.
Un alt obiectiv enuntat de oficialii operatorului prin lansarea "Vodafone Acasa" este si cel al cresterii traficului catre utilizatorii de telefonie mobila Vodafone, prin practicarea unor tarife mai mici. "Vrem sa-i incurajam pe clientii nostri sa sune nu doar in retelele fixe ci si catre cei opt milioane de utilizatori de telefonie fixa Vodafone", a declarat Andreea Stanescu, Senior Director, Consumer Market la Vodafone Romania.
Serviciul de telefonie fixa al Vodafone este furnizat prin intermediul retelei GSM a companiei, printr-un telefon compatibil si o cartela sim speciala. Telefonul este construit pe baza tehnologiei GSM, insa aria de utilizare a acestuia este limitata intr-o raza de pana la un kilometru din locatia indicata de client pentru utilizarea serviciului.
Practic, in momentul achizitiei pachetului compus din telefon fix si cartela sim speciala de la Vodafone, utilizatorul trebuie sa indice adresa la care va fi instalat telefonul fix, dupa care va trebui sa activeze serviciul de telefonie fixa din locuinta in care acesta va fi folosit. Locatia telefonului fix este astfel identificata, iar dispozitivul va putea fi utilizat pentru a primi si initia convorbiri doar pe o raza de pana la un kilometru de la adresa activarii. Intrucat, practic, telefonul este unul bazat pe reteaua GSM, acesta acceseaza reteaua si in afara acestei zone, insa utilizarea este limitata la apelarea numarului de urgenta 112, departamentul de relatii cu clientii al Vodafone sau alte servicii ale operatorului.
Pentru inceput, in oferta Vodafone se afla doar telefonul Sagem myH10, care are un design asemanator unui telefon fix fara fir, insa ofera facilitatile specifice unui telefon mobil.
Serviciul Vodafone Acasa este disponibil in mai multe variante, in functie de pretul abonamentului, de la patru la zece dolari. Abonamentul de patru dolari permite efectuarea de apeluri catre retele de telefonie fixa la un tarif unic de 0,05 dolari pe minut, pret valabil si catre alti utilizatori Vodafone Acasa. Apelurile catre reteaua mobila a Vodafone vor fi taxate cu 0,12 dolari pe minut, iar cele catre alte retele mobile cu 0,19 dolari pe minut. Preturile nu includ TVA. Abonatii Vodafone Acasa vor putea sa utilizeze si serviciul de mesaje scrise SMS. Numerele fixe Vodafone au prefixul 0372, urmat de alte sase cifre. In afara de abonamentul de patru dolari, serviciul este disponibil prin inca trei abonamente, de sapte sau zece dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO