Business Hi-Tech

Telefonica da 3 mld. euro pe operatorul brazilian Vivo

11.07.2007, 19:10 11

Grupul spaniol Telefonia, cel mai mare operator de telecomunicatii din zona euro in functie de valoarea de piata, a oferit Portugal Telecom peste trei miliarde de euro pentru preluarea controlului integral asupra companiei mixte Vivo din Brazilia.
Compania spaniola ar putea, de asemenea, sa incerce preluarea unei participatii de control la Telecom Italia, cel mai mare operator italian de telecomunicatii, a declarat pentru FT presedintele operatorului spaniol, Cesar Alierta. Declaratia a determinat cresterea cotatiei titlurilor Telecom Italia cu 1,5%. Reprezentantii Telefonica au refuzat sa dezvaluie detalii atat in privinta ofertei pentru Vivo, cat si in legatura cu Telecom Italia, la care a convenit preluarea unei participatii de control in cadrul unui consortiu condus de banci italiene. Telefonica a solicitat companiei Portugal Telecom sa raspunda propunerii pana in luna august.
Inainte de a vinde participatia de 50% detinuta la Vivo, cel mai mare operator de telefonie mobila din Brazilia, Portugal Telecom ar putea dori sa incheie un acord care sa-i permita sa ramana pe piata braziliana, potrivit unor surse spaniole apropiate situatiei. Astfel, Portugal Telecom ar putea urmari o colaborare cu operatori precum Telemar si Brasil Telecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO