Business Hi-Tech

Telefoanele cu camera au creat primele jurnale personale ilustrate

07.04.2004, 00:00 19

Popularitatea telefoanelor mobile cu camera digtiala incorporata este in crestere, iar utilizarea lor frecventa a dus la aparitia jurnalelor personale ilustrate.
Chiar daca nu toate camerele din telefon ofera posibilitatea de a face poze de calitate, acest lucru nu i-a descurajat pe utilizatori.. "Cred ca unul din zece proprietari de telefoane cu camera fac poze zilnic", a declarat un analist specializat in serviciile de telefonie mobile. "Cred ca telefonul cu camera este produsul electronic cu cea mai mare explozie a vaznarilor din ultimii ani", a spus el.
O adevarata industrie s-a nascut in America si Asia. Din ce in ce mai multe site-uri le permit pasionatilor de fotografie sa creeze jurnale personale, pe care sa incarce pozele facute cu telefonul. Fenomenul, botezat mob-blogging, a dus la nasterea unor site-uri precum Fotolog.net, TextAmerica.com, Fotopages.com.
Utilizatorul nu trebuie decat sa trimita un e-mail, cu poza atasata. Subiectul e-mailului devine titlul paginii din jurnal, iar textul din mesaj este adaugat automat ca o fotoexplicatie. Oficialii TextAmerica spun ca majoritatea utilizatorilor site-ului, aproape 100.000 in prezent, posteaza regulat peste 100 de poze pe luna. La fel, responsabilii Fotopages spun ca unii tinerii posteaza chiar mii de poze pe saptamana.
Specialistii spun ca popularitatea acestui gen de servicii ii va obliga pe operatori sa creeze servicii similare. "Cred ca in scurt timp vei putea crea astfel de jurnale instant, trimitand poza imediat dupa ce a fost facuta", a apreciat analistul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO