Business Hi-Tech

Cum poate tehnologia să salveze economia din criză? Urmăriţi luni, de la 10.30, la conferinţa Confidex, o discuţie cu Răzvan Atim, şeful pe Europa de Est al UiPath, cel mai valoros startup pornit din România

Răzvan Atim, general manager pentru Europa de Est UiPath

Răzvan Atim, general manager pentru Europa de Est UiPath

Autor: Alina-Elena Vasiliu

10.05.2020, 18:45 129

Răzvan Atim conduce, în calitate de general manager pentru Europa de Est, activitatea UiPath în regiune. S-a alăturat echipei UiPath în 2007, pe când compania avea doar zece angajaţi, ceea ce îl face să fie unul dintre veteranii acestui business. A fost primul angajat în vânzări al UiPath şi a contribuit activ la creşterea companiei până la stadiul de lider de piaţă.

Din poziţia pe care o ocupă, Răzvan Atim urmăreşte creşterea pieţei regionale, prin facilitarea accesului la platforma de hiper-automatizare a UiPath pentru întreprinderi şi organizaţii de toate dimensiunile.

UiPath este o companie care s-a specializat în ultimii ani în cea mai în vogă tehnologie la nivel global, dezvoltarea de roboţi software care automatizează procesele de lucru din companii. Printre clienţii firmei fondate în România se numără General Electric, Walmart şi Chevron.

Daniel Dines a fondat în 2005, împreună cu Marius Tîrcă, într-un apartament din zona Delea Veche din Bucureşti, o companie specializată în furnizarea de soluţii software pentru outsourcing. Ulterior, firma s-a specializat în soluţii de automatizare robotizată a proceselor, iar în 2015, cei doi au înfiinţat o companie separată, UiPath, care până astăzi a strâns finanţări de peste un miliard de dolari.

În aprilie 2019, UiPath a primit o rundă de finanţare record, de 568 de milioane de dolari (500 mil. euro), care a dus evaluarea companiei la 7 miliarde de dolari (6,3 mld. euro).

Mai multe despre planurile UiPath aflaţi mâine din videoconferinţa „Confidex: Tehnologia – ingredientul-cheie pentru depăşirea crizei în România”, unde Răzvan Atim este unul dintre speakeri. Videoconferinţa va fi transmisă live, începând cu ora 10.30, pe site-ul Ziarului Financiar (www.zf.ro) şi pe pagina de Facebook.

Detalii despre videoconferinţă, agendă şi speakeri puteţi găsi AICI

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO