Business Hi-Tech

Tehnologia evoluează din ce în ce mai mult: Toyota va construi "Woven City", prototipul oraşului viitorului din Japonia care va folosi inteligenţa artificială

(sursă foto: techcrunch.com)

(sursă foto: techcrunch.com)

Autor: Teona Tomoiaga, Mediafax

07.01.2020, 16:53 461

Toyota a anunţat luni că intenţionează să construiască prototipul oraşului viitorului în Japonia, iar odată construit acesta va fi alimentat cu celule de combustibil cu hidrogen, va avea case-inteligente şi va folosi inteligenţa artificială şi alte tehnologii, transmite Reuters.

Planul ambiţios al Toyota prevede ca oraşul inteligent să fie construit la baza muntelui Fuji din Japonia, iar metropola se va numi "Woven City", a anunţat compania japoneză în cadrul târgului CES 2020.

„Este dificil să înveţi ceva despre un smart city dacă doar construieşti câteva blocuri inteligente”, a declarat pentru Reuters James Kuffner, directorul executiv al institutului pentru cercetare şi dezvoltare al Toyota.

Strategia din spatele acestei idei, care se află in discuţie de un an de zile, este de a crea oraşe mai securizate, mai curate şi mai distractive, o reţetă care ar putea fi aplicată la nivel mondial, a adăugat oficialul companiei.

În total, oraşul din Japonia ce va avea şi servicii de educaţie, ambulanţă, pompieri şi poliţie va avea o populaţie de 2.000 de locuitori în primii ani şi va servi drept casă cercetătorilor.

Producătorul auto japonez nu a dezvăluit costurile proiectului.

Compania a anunţat că va folosi un teren de 71 de hectare, oraşul urmând să fie construit în locul unei foste fabrici de maşini a companiei care se va închide până la sfârşitul anului acesta.

„Ştii că dacă îl vei construi (oamenii) vor veni”, a spus Toyoda, care a numit proiectul „câmpul meu personal de vise”.

Toyota Housing, o filială a companiei-mamă, a vândut peste 100.000 de case în Japonia în ultimii 37 de ani.

Potrivit producătorului auto japonez, arhitectul danez Bjarke Ingels va proiecta oraşul. Compania Ingels a mai proiectat clădirea World Trade Center din New York, dar şi birourile Google ale gigantului tehnologic din Silicon Valley şi Londra.

Toyota a spus că este deschisă către parteneriatele cu alte companii care doresc să folosească proiectul ca teren de testare a tehnologiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO