Business Hi-Tech

Tehnologia care "creşte" taste pe ecranul tactil al smartphone-ului. VIDEO

Tehnologia care "creşte" taste pe ecranul tactil al...
10.01.2014, 12:05 2271
Bloggerii de la Business Insider au găsit la târgul IT de la Las Vegas un smartphone cu ecran tactil care poate reliefa taste asemanatoare cu cele ale unui telefon clasic printr-o comandă simplă.
 
Consumer Electronics Show (CES) se desfăşoară în perioada 7-10 ianuarie la Las Vegas şi reuneşte peste 20.000 de produse sau tehnologii prezentate în premieră către aproximativ 150.000 de vizitatori avizaţi, din industria IT sau presa de profil.
 
Tehnologia Tactus permite "creşterea" unor butoane din ecranul tactil care pot fi folosite ca o tastatură convenţională, cu ajutorul unui tip de hardware care îşi schimbă forma.
 
Inginerii de la Tactus au creat un strat subţire care poate înlocui sticla Gorilla amplasată pe suprafaţa ecranului tactil. Stratul este creat dintr-un polimer semielastic, traversat pe dedesubt de mai multe microcanale umblute cu un lichid special, transparent. Pentru a face butoanele să apară, sub forma unei tastaturi sau chiar a unui joystick pentru jocuri, utilizatorul măreşte presiunea fluidului într-o anumită zonă. 
 
Tactus a prezentat pentru prima dată tehnologia la ediţia de anul trecut a CES Las Vegas dar anul acesta este prergătită să o scoată pe piaţă.
 
Directorul tehnic al companiei Tactus, Micah Yairi, a declarat pentru Business Insider că o husă specială pentru tablete şi smartphone-uri care să includă această tehnologie va fi lansată anul acesta.
 

Tactus Technology - CES 2013 from Tactus on Vimeo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO