Business Hi-Tech

Techcelerator şi Google for Startups au ales şapte startup-uri pentru programul de accelerare “Advancing AI”, în cadrul căruia vor putea ridica investiţii de până la 200.000 euro

Techcelerator şi Google for Startups au ales şapte...

Autor: Alexandra Cepăreanu

26.10.2020, 17:01 108

Techcelerator, cel mai activ program local de accelerare pentru startup-uri, împreună cu Google for Startups au selectat şapte startup-uri, din cele 41 înscrise, pentru programul de accelerare Advancing AI care urmăreşte susţinerea antreprenorilor care dezvoltă produse bazate pe AI (artificial intelligence, inteligenţa artificială) şi dezvoltarea acestui ecosistem la nivel local.

„Iniţial, ne-am propus să alegem pentru program cinci echipe, dar am fost impresionaţi de calitatea proiectelor înscrise, aşa că am ales să susţinem şapte, în care vedem potenţialul de a dinamiza sectorul AI local”,a spus Cristian Dascălu, partener GapMinder VC şi Cofondator al Techcelerator.

Companiile care au fost alese pentru programul Advancing AI sunt GoTeleport (serviciu de închiriere maşini electrice), Medinav (asistent digital pentru medici care ii ajută să dedice mai mult timp pacienţilor lor, reducând munca administrativă), Meetgeek.ai (asistent virtual pentru întâlniri eficiente), MoCapp (folosită de profesioniştii pentru a automatiza şi a optimiza procesele dintr-o campanie cu influenceri), Neonic.ai (oferă soluţii de inteligenţă artificială pentru rezolvarea problemelor curente ale companiilor fără ca acestea să dezvolte soluţii AI proprii), RepsMate (foloseşte tehnologii pentru a înţelege comportamentul şi nevoile clienţilor) şi Siscale (platformă menită să rezolve problemele companiilor prin consolidarea mai multor date dispersate într-un singur set compact).

„Aşa cum se arată şi raportul A European Approach to Artificial Intelligence emis în luna septembrie de EIT Digital,  cu care colaborăm, cel mai des adoptate aplicaţii AI includ întreţinerea predictivă, chatboţi, recunoaştere vocală/text, prelucrarea limbajului natural, imagini computerizate şi analize predictive. Iar în programul Advancing AI se regăsesc aproape toate aceste soluţii. Mizăm pe faptul că, deşi cererea de soluţii AI este încă limitată, anumite sectoare ale economiei vor trece de la faza de a experimenta beneficiile AI sau utilizare minimală, la adopţia la scară largă, cum este cazul zonei de producţie sau sănătate”, a adăugat Cristian Dascălu.

În cadrul programului Advancing AI, cele şapte startup-uri vor beneficia de două luni de sesiuni de mentorat structurate pe trei module: AI Design Thinking, o abordare centrată pe nevoile utilizatorilor pentru dezvoltarea produselor AI, Product Management şi Marketing pentru produsele AI şi Pregătire pentru atragerea de investitori. Programul se va încheia în decembrie 2020 cu un eveniment public online de tip Demo Day.

De asemenea, în funcţie de progresele făcute, acestea vor putea accesa potenţiale investiţii de până la 200.000 de euro de la fondul de investiţii GapMinder VC, şi vor avea acces la oferte de co-investiţii de la platforma de crowdfunding SeedBlink şi comunităţile de business angels, precum TechAngels.

În plus, toate companiile incluse în programul Advancing AI vor primi beneficii de la partenerii Techcelerator în valoare de peste 150.000 de euro: acces gratuit Google Cloud, credite Stripe, conturi HubSpot pentru startup-uri, produse software Freshworks şi altele.

„Ne bucurăm că putem să susţinem îndeaproape startup-uri ce folosesc tehnologie avansată pentru a dezvolta produse şi servicii mai bune. Inteligenţa Artificială este unul dintre motoarele inovaţiei şi creează oportunităţi noi în toate sectoarele, având un rol din ce în ce mai important în dezvoltarea economică a României”, a spus Dan Oros, director de marketing al Google România.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO