Business Hi-Tech

Techcelerator lansează raportul 100 AI Startups, o hartă a startup-urilor AI din România

Techcelerator lansează raportul 100 AI Startups, o...

Autor: Roxana Rosu

30.06.2021, 15:02 254

Techcelerator, platformă care se adresează startup-urilor de tehnologie din România şi Europa de Sud Est, cu sedii în Bucureşti şi Cluj-Napoca, a lansat raportul 100 AI Startups, susţinut de Google for Startups, în care sunt prezentate cele mai vizibile startup-uri româneşti sau cu fondatori români care dezvolta soluţii ce au la bază AI-ul sau au această componentă de tehnologie în core business.

Verticalele de fintech, health tech, enterprise tech sunt cel mai bine reprezentate în 100 AI Startups.

De asemenea, printre verticalele care încep să adopte AI se numară segmentul industrial, EdTech sau CleanTech.

O zonă slab reprezentată este cea de mobilitate şi de automotive. Multe soluţii din Fintech, Health Tech şi SaaS promit să transforme industrii importante şi au potenţial mare de scalare.

„Inteligenţa Artificială a devenit un important motor pentru noua economie digitala, impactul pozitiv net al acesteia asupra PIB-ului marilor economii urmând să depăşească 13,5% până în 2030 (conform studiului PWC). Acest context şi necesitatea unui viziuni cat mai complete asupra scalarii startup-urilor locale care dezvoltă sau utilizează AI ne-au determinat să creăm harta a 100 de startup-uri AI promiţătoare care sunt fondate în România sau ale căror fondatori sunt români”, a declarat Cristian Dascălu, partener GapMinder VC şi co-fondator al Techcelerator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO