Business Hi-Tech

Techcelerator caută startup-uri fintech în cea de-a cincea rundă a programului de accelerare

Techcelerator caută startup-uri fintech în cea de-a...

Autor: Ioana Nita

09.09.2020, 00:00 42

Techcelerator, cel mai activ program local de accelerare pentru startup-uri, a deschis înscrierile pentru cea de-a cincea rundă a programului de accelerare, care vizează în special startup-urile Fintech. Până la 12 startup-uri din această zonă specifică vizată de Techcelerator vor fi selectate pentru a intra în programul NEXT FinTech, derulat atât online, cât şi offline. Până la sfârşitul programului, în funcţie de progresele înregistrate, startup-urile sunt eligibile să primească până la 200.000 de euro din partea partenerilor de investiţii GapMinder VC, TechAngels, SeedBlink şi a altor investitori regionali.

Techcelerator vizează companiile Fintech aflate în faza Minimum Viable Product (MVP) sau în cea de testare beta. Startup-urile ar trebui să aibă, de asemenea, un produs fezabil, o soluţie scalabilă la nivel internaţional şi o echipă puternică.

Sunt targetate startup-uri din zone precum: finanţare alternativă pentru IMM-uri, eCommerce & finanţare alternativă pentru retail, plăţi contactless, servicii financiare personale şi digitale, servicii de îmbunătăţire a experienţei şi loialităţii clienţilor, management de portofoliu & pieţe de capital, open banking & noi sisteme de management financiar, securitate şi prevenire fraude, blockchain, date şi analize predictive, RegTech, PropTech, InsurTech. „Pandemia a schimbat în mod semnificativ multe comportamente de consum, în plus faţă de noile reglementări europene din zona de banking digital.

Având multe investiţii în această industrie, vedem oportunităţi diverse în Fintech şi, împreună cu partenerii noştri, mentorii şi companiile tinere cu succes demonstrat din portofoliul nostru precum FintechOS, Typing DNA, Beez, Finqware, ne propunem să le oferim şi altor startup-uri româneşti un impuls pe piaţă şi să le punem în contact cu instituţiile financiare din Europa Centrală şi de Est pentru a se dezvolta la nivel regional“, a declarat Cristian Dascălu, Partener şi Cofondator Techcelerator, Partener GapMinder VC. Cea de-a cincea rundă de accelerare a Techcelerator va dura 10 săptămâni, în perioada octombrie 2020-ianuarie 2021, şi se va desfăşura într-un mix online-offline, cu sprijinul unor parteneri-companii şi a aproximativ 60 de mentori şi business angels români şi străini.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO