Business Hi-Tech

Teamnet câştigă un contract mare cu statul: 47 milioane de euro de la Agenţia de Cadastru

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Dumitrache

21.01.2014, 20:20 1973

Teamnet International va furniza Agen­ţiei Naţionale de Cadastru şi Publici­tate Imobiliară servicii de digitalizare a cărţilor funciare din 9 judeţe, contractul ridicându-se la 212,4 milioane lei, TVA inclusă (46,9 milioane euro) în patru ani, oferta fiind cu un ban sub valoarea estimată de instituţie.

La licitaţie au mai depus oferte UTI Grup şi Romanian Soft Company.

Oferta Teamnet International a fost depusă în consorţiu cu XOR IT Systems şi Free Dreams, precum şi Star Storage şi In­tra­soft Internaţional, conform datelor www.e-licitatie.ro.

Contractul, care include trei loturi, presupune crearea unei baze de date digitale din cărţile funciare pe hârtie ce există la oficiile ANCPI din judeţele Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Caraş-Severin, Harghita, Mureş şi Timiş.

Pentru primul lot, Teamnet Interna­tional a depus o ofertă de 57.838.671,91 lei, fără TVA, cu un ban mai redusă decât valoarea estimată de ANCPI pentru acesta.
În cazul celorlalte două loturi, ofertele Teamnet International au fost identice cu valoarea estimată de ANCPI, respectiv 55.844.330,42 lei (fără TVA) pentru lotul 2 şi 57.609.150,32 lei (fără TVA) pentru lotul 3.

„În urma licitaţiei, ANCPI va obţine un acces facil la informaţiile legate de proprietate (informaţii conţinute în cărţile funciare) pentru personalul din cadrul fiecărui oficiu al ANCPI, conservarea informaţiilor conţi­nu­te în cărţile funciare aflate în acest moment pe suport hârtie, care se degradează continuu datorită consultării directe, precum şi utilizarea la adevărata valoare a aplicaţiilor software folosite în cadrul oficiilor şi birourilor teritoriale ale ANCPI prin încărcarea datelor digitale rezultate în urma procesului de conversie în baza de date existentă“, se arată în caietul de sarcini.

Grupul german, care deţine prin intermediul grecilor de la OTE pachetele majoritare de acţiuni de la Cosmote şi Romtelecom, şi-a intensificat gradual în ultimii ani implicarea în operaţiunile din România, cu venituri cumulate de peste 1 mld. euro pe an.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.01.2014

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO